Vakantietip: Ontdek Norderney

Het Oost-Friese Waddeneiland is bij ons nog één van de minder bekende vakantiebestemmingen.  Net zoals de andere Waddeneilanden is Norderney een uitgelezen bestemming voor een duurzame en avontuurlijke vakantie.  En bovendien is Norderney het grootste Duitse kuuroord in de Noordzee.

Met 85% van zijn oppervlakte die deel uitmaakt van het Nationaal Park Waddenzee is  Norderney een ideale vakantiebestemming voor natuurliefhebbers, fietsers en wandelaars.  Wat Norderney zo aantrekkelijk maakt voor de toeristen zijn de weidse witte stranden en het ontbreken van hoogbouw. Het eiland telt slechts één stad: Norderney, maar in tegenstelling met wat je zou denken stelt die stad niet teleur want Norderney is best trendy met de vele beachbars, restaurants en terrasjes en de exclusieve boetieks.

Maar bovenal is Norderney het oudste en grootste Duitse kuuroord met thalassotherapie in de Noordzee. Op een oppervlakte van 8.000 m2 kunnen bezoekers kiezen uit verschillende zeewaterbaden en sauna’s en talrijke wellness en zeewaterbehandelingen.

Ook op gastronomisch gebied worden toeristen in Norderney verwend door het ruime aanbod van  populaire strandbars tot en met gastronomische restaurants.  En ook qua logis is er voor elk wat wils want er zijn zowel campings als gezellige pensions en luxueuze viersterrenhotels. Het eiland heeft ook een rijke en gevarieerde evenementenkalender.

Info: www.norderney.de

foto’s: DZT