Fans van waterglijbanen kunnen vanaf 1  juli terecht in Bellewaerde Aquapark.  Hoe het indoorwaterpark er zal uitzien, kregen we te zien tijdens een werfbezoek waarbij ook de familieglijbaan Aquaventure en de raceglijbaan Splash Clash voorgesteld werden.

Omdat we niet elke dag een uitnodiging voor een werfbezoek van een aquapark in de bus krijgen, trokken we vandaag richting Ieper waar aan de Meenseweg het nog kale gebouw van Bellewaerde Aquapark staat.  De bouwsite van Bellewaerde Aquapark ligt in het oorlogsgebied van WOI en daarom konden de bouwwerken pas starten na de noodzakelijke archeologische opgravingen.  “De bouwwerken liepen daardoor echter geen vertraging op zodat de deadline van 1 juli zal gehaald worden” weet technisch directeur Geert Lernout.  Het prijskaartje van Bellewaerde Aquapark bedraagt 17 miljoen euro, de grootste investering ooit van het pretpark.  De kosten van de archeologische opgravingen vielen hoger uit dan voorzien en daardoor zal de Wild River pas later gerealiseerd worden.

Waterpret voor jong en oud
De binnenkant van het 3000m3 grote gebouw lijkt ons een puzzel.  Geert Lernout ontwart de kluwen zodat we inzicht krijgen in de inrichting.  In de grote inkomhal is de ticketbalie vanwaar je naar de kleedcabines kan, tenzij je eerst nog iets wil eten of drinken in het restaurant.  Het eigenlijke indoorwaterpark bestaat uit drie zones voor kinderen van verschillende leeftijden. De allerkleinsten beleven plezier in een peuterbad en een speelzone op hun maat. Oudere kinderen kunnen op ontdekking gaan in en op een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten. Ook de speelzone met kantelende emmers zorgt voor heel wat spetterplezier. De Lazy River voert bezoekers doorheen het volledige park langs een grot, een klimmuur, een aquarium en tal van watereffecten. Ouders kunnen relaxen in strandstoelen, in de wellnesszone, de sauna, het bubbelbad of verpozen in de cocktailbar. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

De Lazy River

Waterglijbanen
Blikvangers van Bellewaerde Aquapark zijn de familieglijbanen Aquaventure en Splash Clash. In Aquaventure nemen maximum 4 personen plaats in een grote band waarmee ze door de glijbaan met een diameter van 2,70 meter langs een parcours van 117 meter glijden. De  tocht wordt helemaal spannend wanneer bezoekers zich plots op een gigantisch blad in de open lucht bevinden. Met deze unieke familieglijbaan heeft Bellewaerde Aquapark tevens een Europese primeur te pakken.

Links de familieglijbaan Aquaventura en rechts de dubbele raceglijbaan Splash Clash

 

De  racerglijbaan Splash Clash bestaat uit twee glijbanen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Één of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden langs een parcours van 105 meter tijdens een spannende race tot op de begane grond. De competitie wordt nog extra aangesterkt dankzij een individueel lichtsysteem. Gedurende de hele race kleurt de glijbaan groen bij het winnende team en rood bij het verliezende team. Op het einde van de rit wordt de racetijd vertoond. Beide glijbanen starten op een hoogte van 12 meter.

Comfort
Bellewaerde Aquapark stelt het comfort en de veiligheid van de bezoeker steeds voorop. Zo worden de banden van de glijbanen via een transportsysteem naar boven gebracht. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename omgevingstemperatuur van 34°C en een watertemperatuur van 32°C. Geluiddempende panelen zorgen voor een betere akoestiek.

Info: https://aquapark.bellewaerde.be

Bellewaerde Aquapark onthult glijbanen

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.