Antwerpen Proeft verklapt eerste namen en start ticketverkoop

Antwerpen Proeft heeft de eerste namen bekend gemaakt van de nieuwe sterrenrestaurants die aanwezig zullen zijn tijdens het culinair festival dat doorgaat op 1, 3, 4 en 5 mei aanstaande aan de Waagnatie. De online ticketverkoop start op 13 februari om 13 uur.

De 13e editie van Antwerpen Proeft belooft alweer een culinaire voltreffer te worden.  Bij de 35 gerenommeerde restaurants en jonge talenten uit binnen- en buitenland zijn ook de Antwerpse sterrenrestaurants The Glorious en Nathan. Chef-kok Johan Van Raes van The Glorious heeft sinds 2014 een Michelinster. Nathan Van Echelpoel kreeg zijn eerste ster drie maanden geleden. Ook Sepideh Sedaghatnia is van de partij met haar wijnbar-restaurant Divin by Sepi. De pure Italiaanse keuken wordt vertegenwoordigd door restaurant Ruggeri.  De Aziatische favorieten Zaowang (sushi), Yam Thai van acteur Jeroen Van Dyck, Umamido (Japanse ramen) en Satay (authentiek Zuid-Oost-Aziatische satés) vervolledigen de eerste reeks. Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt.  Nick Bril is ambassadeur van Antwerpen Proeft 2019 en 2020.

Uniek concept
Antwerpen Proeft dat in 2007 startte,  is hét toonaangevend culinair festival van België. Toprestaurants, sterrenchefs en tv-koks bieden op Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan. Nergens vind je op één locatie, op een en hetzelfde moment, gerechtjes van zoveel restaurants voor een fractie van de gangbare prijs: € 5 of 7,5. Stands van artisanale producenten, gratis kookdemonstraties, diverse workshops bij AEG en de Omelettenbattle zijn andere attracties. Het groots uitzicht op de Schelde geeft daarenboven een instant vakantiegevoel.

Ticketverkoop
Proeft vindt plaats op woensdag 1 mei en loopt verder van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei aan de Antwerpse Waagnatie.  De online kaartverkoop voor Proeft start op 13 februari om 13 uur.  Wie er snel bij is, betaalt dan slechts 6,99 euro voor een ticket.  Elk kaartje is inclusief, onder andere, een gratis drankje ter plekke en achteraf een gratis huisaperitief bij een restaurant naar keuze.

Meer informatie en tickets: proeft.be