Zulte en de Leiestreek verkennen met de boot en Vespa’s

Zulte vond dit jaar een originele manier om de gemeente en de Leiestreek te ontdekken door de combinatie van een boottocht en een Vespa-tour.  Dit initiatief waarvoor de gemeente samenwerkte met Booot en Rent&Go. kan uitgebreid worden met tal van nevenactiviteiten.

Flexibel programma
De boottocht start aan de aanlegsteiger in Sint-Martens-Latem. Tijdens een tocht van twee uur vaart de boot langs de prachtige oude Leie.  Voor de liefhebbers is er onderweg ook een stuk snelvaartzone. Aan de aanlegsteiger in Zulte worden de deelnemers opgewacht door een minibus van Rent&Go die hen naar de startplaats van de Vespa’s brengt. Na de nodige instructies kan iedereen op tocht vertrekken met de Vespa Primavera of met de elektrische Vespa Elettrica. Om optimaal van de Leiestreek te kunnen genieten heeft Rent&Go verschillende Vespa-tours uitgestippeld langs de rustige wegen in de Leiestreek en de Vlaamse Ardennen, maar deelnemers kunnen ook steeds een eigen parcours rijden.  Bij reservatie kan men kiezen voor een volledige dagtocht of voor een drie uur durende Vespa-tour. De deelnemers krijgen een gps mee maar kunnen eventueel ook beroep doen op een begeleider van Rent&Go. Na de tocht wordt iedereen met de minibus terug naar Sint-Martens-Latem gebracht.  Rent&Go beschikt over een ‘goed weer garantie’ waardoor bij slecht weer de Vespa rit kosteloos naar een andere datum kan verplaatst worden. Zowel Booot als Rent&Go zijn zeer flexibel en houdt rekening met de wensen van de klanten. De formule boot en Vespa is een origineel initiatief voor een daguitstap maar zeker ook voor een teambuilding, een vrijgezellentocht, een originele fotoshoot, events…  De tocht kan ook aangevuld worden met een picknick, een bbq, een gastronomisch etentje, een gekke boerengolf of een relaxerende sauna.

Raveel
“Naast het leuke van de boot- en Vespatocht, heeft Zulte ook heel wat te bieden”, zegt Bianca.Declerck van de toeristische dienst van Zulte.  Zulte is immers de gemeente van Roger Raveel die hier ook zijn museum heeft.  Ook het schilder- en grafiekatelier van Raveel is toegankelijk en er worden ook regelmatig workshops georganiseerd.  Elke zondagnamiddag  of na afspraak stelt kunstenaar Martin Wallaert (1944), één van de laatste levende Latemse schilders, zijn atelier open voor het publiek. De kunstenaar is ook steeds persoonlijk aanwezig. Zijn woning en atelier, bekend als ’t Biechtstoeleke is een 300 jaar oude woning met heel wat authentieke elementen. In Zulte staat ook Altan, de laatste nog werkende ambachtelijke leerlooierij die na afspraak ook kan bezocht worden.

Praktisch:
De prijs voor een boottocht bedraagt  27 euro per persoon, vanaf elf personen. Voor een Vespa betaal je 55 of 75 euro, naargelang je alleen of met iemand achterop rijdt.  Boeken kan via info@rentandgo.be Een boot kan geboekt worden via www.booot.be. Meer info op de toeristische dienst van Zulte via toerisme@zulte.be en op 09-243.14.24