K3 opent eigen zone in Plopsaland De Panne

Hanne, Marthe en Klaasje van K3 openden op feestelijke wijze hun eigen zone  met bijhorende ‘K3 Roller Skater’ in Plopsaland De Panne.  Ook het nabijgelegen restaurant kreeg een update en een gloednieuwe invulling.

Hanne, Marthe en Klaasje drukten samen op de startknop om de ‘K3 Roller Skater’ in gang te zetten en meteen ook de nieuwe K3-zone te openen.  Nadien maakten ze zelf een ritje en gaven ze een spetterend liveoptreden op Het Dorpsplein. De nieuwe K3-zone met K3 Roller Skater is een opfrissing van de ‘Rollerskater’ die in 1990 geopend werd toen Plopsaland De Panne nog Meli Park was.
“We zijn de laatste jaren volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende zones in het park zoals de Ploptuin, het Kermisplein en de Wereld van Kaatje. De Rollerskater met bijhorende zone en restaurant kon uiteraard niet achterblijven!”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. De zone werd de afgelopen maanden volledig gestript en in een spetterend K3-kleedje gestoken. Met een totale lengte van 335 meter en een hoogte van 13 meter kunnen bezoekers aan een snelheid van 46 km/u naar beneden razen langs steile hellingen en gekke bochten en dit allemaal in een fantastisch Roller Disco-thema. Het nabijgelegen restaurant kreeg eveneens een volledige make-over en werd omgetoverd tot ‘K3 Keuken’. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 500.000 euro.

Toekomstplannen
Naast de nieuwe K3-zone plant de Plopsa Group in de nabije toekomst nog heel wat investeringen op de site De Panne.  Zo worden de Boomstammetjes momenteel aan een  aan een grondige metamorfose onderworpen en volledig naar de leefwereld van de dinosaurussen gethematiseerd. De immens populaire waterattractie zal onder de naam ‘Dino Splash’ door het leven gaan. De officiële opening ervan is gepland voor 2020. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro. Daarnaast opent de Plopsa Group in de zomer van 2020 de deuren van het allereerste Plopsa Hotel. Het hotel zal 117 gethematiseerde kamers, een restaurant, twee bars en drie vergaderzalen tellen en zal zich vlak naast Plopsaland en Plopsaqua De Panne situeren. Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group haar eerste stappen in de hotelbranche. “We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. De start van de bouw van een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie. Met een eigen hotel op de site De Panne wensen we uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming.”, aldus Van den Kerkhof.