De Komedie Compagnie stelt ‘t Groot Lot voor

Het kasteel van Wissekerke in Bazel was het decor waarin De Komedie Compagnie de cast van zijn nieuwste productie ’t Groot Lot voorstelde dat vanaf 15 november loopt in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

De Komedie Compagnie had voor de castvoorstelling van ’t Groot lot op geen euro gekeken: witte limousines voor regisseur Dirk Lavrysen en de mannelijke acteurs en een helikopter voor Dirk Van Vooren en de vrouwelijke castleden.  En of dat nog niet genoeg rijkdom uitstraalde, werd er ook royaal met geld gegooid! Een betere intro kon De Komedie Compagnie zich niet wensen…

Hilarisch
In ’t Groot Lot maken we kennis met Alain De Vlieger (Dirk Van Vooren), een lusteloze brave kantoorbediende van middelbare leeftijd en zijn vrouw Sylvie (Jasmine Jaspers), een uitgebluste huisvrouw. Beiden zijn vastgeroest in een saai alledaags leventje. Daar komt echter verandering in als Alain op een dag op de tram naar huis zijn koffertje met sjaal en boterham met choco per ongeluk wisselt met dat van een Russische gangster.  Zijn verbazing is groot als hij in een plaatselijk café het koffertje opent en er tien miljoen euro ontdekt.  Hij wil zo vlug mogelijk een one way vliegticket naar Rio boeken voor zichzelf en zijn vrouw.  Nog voor de taxi er is om het koppel naar de luchthaven te brengen, arriveert het bevriend koppel Jean-Philip (Christoph Stienlet) en Véronique (Joyce De Troch) voor het verrassingsverjaardagsfeestje dat Sylvie voor Alain voorbereid had.  Op de koop toe komen ook nog de politie-inspecteurs  Onraedt (David Michiels) en Dezutter (Ludo Hellinx) op de proppen. En dan is er nog de ongeduldige taxichauffeur Bob (Peter Van Asbroeck)…

Zowel met de keuze van het stuk als met de getalenteerde cast mag De Komedie Compagnie alvast een nieuwe succesvoorstelling op haar palmares schrijven.

Praktisch:  ’t Groot Lot van Ray Cooney loopt vanaf 15 november in Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87 te Antwerpen. Tickets en info: www.elckerlyc.be