Garden Gournet van Nestlé heeft haar plantaardig assortiment uitgebreid met een 100% vegan ‘rauw’ gehakt dat dezelfde structuur heeft als het klassieke vleesgehakt. Nestlé stelde dit nieuwste product voor in het Brusselse restaurant Ballekes waar de chef van dienst ons liet proeven van de heerlijke vegan ballekes in tomatensaus.

Het Incredible gehakt doet zijn naam alle eer aan. Het 100% vegan ‘rauw’ gehakt heeft dezelfde structuur en kleur en is even sappig als klassiek gehakt. Daardoor is het ideaal voor de bereiding van eenvoudige dagelijkse gerechten zoals balletjes in tomatensaus, bolognaisesaus of lasagne. En wie het iets geraffineerder wil kan het ook aanwenden als vulling voor dumplings of ravioli. De op gehaktbereidingen verslingerde Belg heeft dus een goed alternatief om zijn favoriete gerechten met 100% plantaardig gehakt te bereiden zonder toevoeging van bindmiddelen zoals eieren. Het Garden Gourmet Incredible gehakt is gemaakt van soja-eiwitten, plantaardige vetten en plantenextracten van biet, wortel en paprika.

Flexitariërs
Bij Nestlé is men alvast enthousiast.  Met de uitbreiding van het plantaardige assortiment bereikt Garden Gourmet niet alleen veganisten en vegetariërs, maar ook een veel groter publiek van flexitariërs die zoeken naar alternatieven voor vlees die passen in een evenwichtige en ecologische levensstijl.

“Vegetarische alternatieven moeten toegankelijk zijn voor iedereen die bewuster en duurzamer wil consumeren. Het innoverende Incredible gehakt is in dat opzicht een belangrijke doorbraak, omdat het de consument aanmoedigt om vaker vlees of vis in te ruilen voor een plantaardig alternatief zonder daarbij de kookgewoonten te moeten omgooien. Met Incredible gehakt toont Garden Gourmet opnieuw aan dat minder vlees niet minder lekker hoeft te zijn” aldus Quentin Clermont.

dav_vivi

Ballekes Pop-up
Tot eind december kan iedereen in de drie Brusselse restaurants van Ballekes de Incredible Vegan ballekes proeven. Het oer-Belgisch restaurant, gespecialiseerd in bereidingen van gehaktballetjes ontwikkelende in samenwerking met Garden Gourmet heerlijke100% vegan balletjes en sauzen. Met het ‘Incredible Vegan Ballekes’ menu zal Garden Gourmet de vele duizenden bezoekers aan de kerstmarkt op het Brusselse Sint-Katelijnplein en bij de kerstboom op de Grote Markt verrassen met unieke Ballekes zoals ze deze nog nooit proefden.

Duurzaam alternatief
Het Incredible gehakt bevat per 100 gram 165 kcal, 5 gram vezels, 7.9 gram vetten (waarvan 2.9 verzadigde vetten), 1 gram suiker en even weinig zout. ‘De unieke samenstelling maakt van het Incredible gehakt een duurzaam alternatief voor vlees dat perfect past in een evenwichtige levensstijl. Wanneer meer consumenten het klassiek gehakt vervagen door ons plantaardig alternatief dragen ze aanzienlijk bij tot het verkleinen van de ecologische voetafdruk van onze voeding; Zo maken we de planeet samen een stukje beter.” besluit Quentin Clermont.

Garden Gourmet lanceert het innovatieve incredible gehakt

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.