Van 23 november 2019 tot en met 5 januari 2020 wordt het Hasseltse Kolonel Dusartplein reeds voor de 12dekeer omgetoverd tot ‘Winterland Hasselt’.  Samen met de koopweekends en de gezellige winter- en kerstsfeer in het stadscentrum, is Hasselt een absolute aanrader voor een unieke winterse beleving.

©Emrah Durak
©Emrah Durak

Gevarieerd programma
Net als de voorbije jaren biedt Winterland Hasselt een sfeervol programma dat inzet op een maximale beleving waardoor mensen nog meer verbonden worden. “Vrijdag 22 november openen we met René Karst en zijn populaire ‘Atje voor de sfeer’, een meezinger van formaat, gevolgd door Dieter Koblenz en we sluiten de avond af met DJ Rikky, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers.  Maar ook de andere dagen staat Winterland Hasselt bol van de muzikale activiteiten.  Sasha & Davy hadden een paar jaar geleden hun eigen kerstbal op Winterland Hasselt en dit jaar keren ze terug om er op 27 november en 23 december, telkens om 19 u,  in het Grand Café van Winterland Hasselt hun gloednieuwe kerstalbum  ‘Christmas’ voor te stellen.  Andere muzikale gasten zijn Nick & Simon die op 28 november met enkele akoestische kerstliedjes Hasselt opwarmen voor hun kerstconcert.  Ook de cast van The Christmas Show komt langs en in het weekend van 21 en 22 december is het de beurt aan Nostalgie, die 2 dagen radio maken vanuit hun studio op het Dusartplein. En uiteraard kunnen dansliefhebbers zich dit jaar ook weer uitleven op Winterland Hasselt.  Zij kunnen kiezen tussen Country, Linedance, Salsa of een afterworkparty met DJ Rikky. Op zondag 22 december start om 19 uur vanaf het Kolonel Dusartplein ook de 1e editie van de Santa Run Hasselt, een ludieke loopwedstrijd waarbij elke deelnemer een kerstpak draagt en een sfeervol parcours aflegt dwars door het Hasseltse centrum. Naast de 6 kilometer lange Santa Run zal er ook een Kids Run van 1 kilometer zijn.
Voor de grappige noten zorgen Stiepke Jos en stand-up comedian Bert Gabriëls. Een absolute aanrader is de gelauwerde jenevershow van Hasselts en Limburgs icoon Jos Tuts in De Spiegeltent, op dinsdag 3 december, om 14 uur.

Winterland (job)speeddate
Na het succes van vorig jaar, gaat op dinsdag 10 december tussen 17.00 en 20.00 uur in De Spiegeltent de 2de editie van Winterland Date. Gastvrouw Virginie Claes is opnieuw de koppelaarster van dienst.  Inschrijven hiervoor kan via de Winterland-website.
Nieuw dit jaar is de Itzu Jobs Speeddate voor enthousiaste werkzoekenden die doorgaat op dinsdag 26 november.  Een overzicht van de beschikbare vacatures staat op  https://www.itzujobs.eu/nl/werknemer/jobs waar je ook vooraf kan inschrijven.

Hoog bezoek
Op woensdag 27 november komt de Sint langs op Winterland Hasselt, maar het is vooral ook uitkijken naar de nationale intocht van de Kerstman op zaterdag 7 december. Met een speciale wagen, een pakjeskoets, elfjes, de harmonie en een delegatie van de Hasseltse scholengemeenschap vertrekt de intocht om 15.00 uur door de Hasseltse binnenstad richting Winterland, waar hij zijn intrek neemt in Het Huis van De Kerstman. Daar verblijft hij tot en met 30 december.

Lego
3 jaar geleden ontwikkelde de Hasseltse Legobouwer Steven Decoutere zijn eigen winterlandschap, goed voor duizenden legoblokjes, die een oppervlakte van 6m2 bestreken. Het grote publiek krijgt dit jaar de kans om op Winterland Hasselt dit magische blokjeslandschap te ontdekken, maar de samenwerking gaat nog een stapje verder want gedurende vier woensdagnamiddagen kunnen kinderen terecht op de Lego-bouwnamiddagen. Deelnemers kunnen hiervoor best inschrijven.

Info: www.winterland.be

Winterland Hasselt, een warme winterse beleving

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.