Deep Bridge verrast met nieuwe versie van Sneeuwwitje

Op 1 maart ging in Theater Elckerlyc in Antwerpen de première van Sneeuwwitje. Het eigentijdse script van Stany Crets en een sterke cast maken het sprookje genietbaar voor jong en oud.

Moderne versie
De musical Sneeuwwitje verrast al van bij het begin met de interactieve scène waarbij hoofdpersonage Maureen Vanherberghen, een quiz houdt met het publiek over de gelijkenissen tussen Assepoester en Sneeuwwitje. Met het liedje ‘Ik kan eruit zien zoals ik wil’ wordt meteen duidelijk dat Sneeuwwitje geen doetje is.  Tussen Sneeuwwitje en haar stiefmoeder, koningin Frida gaat alles goed tot de dag dat de toverspiegel (Charlotte Campion) zegt dat niet de koningin maar Sneeuwwitje de mooiste van het land is. Met de hulp van de lakei Floris (Laurenz Hoorelbeke) en de slager op de bakfiets Jos De Prins (Aaron De Veene) ontsnapt Sneeuwwitje aan de dood. Ze vindt een onderkomen bij de dwergen die slechts met twee  zijn omdat de andere vijf naar de musical Daens zijn.  Als het oude vrouwtje ‘Bobonneke’ Sneeuwwitje een appel aanbiedt  en ze er ook wil in bijten, roept heel de zaal om dit niet te doen…

Gelaagdheid
Stany Crets is er in geslaagd om van het eeuwenoude sprookje een originele eigentijdse gelaagde versie te maken waarvan zowel jong als oud kan genieten.  Sneeuwwitje is niet gehuld in een prinsessenjurk maar draagt een jeans salopette. De prins is geen prins maar een slager die Jos De Prins noemt en met een bakfiets ingewanden rondbrengt, de twee dwergen baten een café uit en gaan naar de frituur vegan food halen.  De interactie met de zaal is een opsteker voor het jonge volkje dat luidkeels roept om Sneeuwwitje te weerhouden van de appel te bijten.  Volwassenen genieten dan weer van de subtiele humor of de doordenkertjes zoals wanneer Sneeuwwitje zingt ‘Zeg maar wat ik dragen moet, met of zonder ondergoed’. Als Frida hoort dat de spiegel Sneeuwwitje mooier vindt, roept zij uit ‘Het ergste op de wereld is gebeurd’ waarop Floris repliceert ‘Is LikeMe gestopt?’.

Praktisch: De voorstelling Sneeuwwitje is nog te zien in Gent, De Panne en Hasselt. Tickets en info via deepbridge.be