Met de Grid is afstand houden leuk

Na de vele weken van lockdown komt het centrum van Brussel weer tot leven.  Om het weerzien van de bezoekers nog leuker te maken werd in de buurt van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en het Ilôt Sacré een reusachtig rood dambord gecreëerd dat op een leuke manier aanmaant tot social distancing.

‘The/Le/De Grid’ is een reuzegroot raster dat met rode band aangebracht is op de vloer van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en op de straatstenen van de Beenhouwersstraat, de Korte Beenhouwersstraat en de Predikherenstraat dat bezoekers uitnodigt om social distancing na te leven.  Dit interactief en sociaal experiment werd bedacht door kunstenaar Jean-Paul Lespignard als originele manier om de omgeving van de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en de zijstraten te herontdekken en te genieten van een verrassende shopervaring. De initiatiefnemer kon hierbij rekenen op de samenwerking met de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen, de Stad Brussel en de schepen van economische zaken.

In de praktijk is ‘The/Le/De GRID’ een raster op menselijke afmeting dat aandacht vraagt voor de anderen en voor het naleven van de veiligheidsafstand, maar ook een leuke manier biedt om vertrouwd te geraken met de verschillende bewegingen van de mensen rondom ons.

Elke woensdag en zaterdag van 14 tot 18 uur zorgt een groep artiesten van het Théatre des Quatre-Mains voor animatie. Verkleed als de Koning, de Koningin, de Prinsen en de Beenhouwer bewegen de artiesten zich op het dambord waarbij zij er voor zorgen dat er telkens een vrije spatie is tussen hen onderling en de voorbijgangers.

Wie het live optreden van de artiesten niet kan bijwonen, kan een video downloaden door een QR-code in te scannen die op verschillende plaatsen beschikbaar is.