Theater Uitgezonderd brengt eerste Assisen online

Op 20 oktober start het eerste online assisenproces van productiehuis Uitgezonderd over ‘De Badkuipmoord’.  Het publiek dat als jury fungeert, zal zich op 28 oktober uitspreken of beklaagde Cathy Desutter schuldig is op de moord van Luc Maes.

In afwachting van het uitgestelde Assisen III De Wurgmoord in het theater, besloot Uitgezonderd om een online assisenproces te maken.  Deze interactieve, online-beleving is een unicum in Vlaanderen. Regisseur Frank Van Laecke en Baantjer-schrijver Peter Römer schreven hiervoor een spannende online assisenzaak waarin het publiek net zoals in de theaterversie van Assisen beslist over schuld of onschuld van de beklaagde.  De hele assisenzaak werd ook nog eens minutieus gescreend door het alziend oog van strafpleiter Jef Vermassen zodat de proces-beleving de realiteit benadert. Vanaf 1 oktober kan het publiek zich inschrijven om deel uit te maken van de grootste volksjury ooit. De ticketprijs om in de jury te zetelen bedraagt 15 euro en daarvoor kan het publiek zeven dagen lang het proces volgen.  Inschrijven kan tot 20 oktober, de startdag van het assisenproces. Via www.assisenonline.be verschijnen dagelijks filmfragmenten met getuigenissen, verhoren en het uiteindelijke betoog van beide partijen.  Op basis van de ondervragingen, de getuigenissen en wat er op het proces gezegd wordt, analyseert het publiek thuis of de beklaagde wel of niet schuldig is.  Op 27 oktober volgt de online stemming en op woensdag 28 oktober valt het verdict.

Het verhaal
Op 23 september 2018 wordt de 55-jarige Luc Maes dood aangetroffen in zijn badkuip. Hoewel er eerst aan een ongeval of zelfdoding wordt gedacht, blijkt al snel dat het om moord gaat. Alle vermoedens wijzen in de richting van zijn echtgenote Cathy Desutter. Twee jaar na datum komt de zaak voor het Hof van Assisen waar de jury moet beslissen over schuld of onschuld.

Topcast
Het bloedstollend verhaal van de Badkuipmoord waarvoor Peter Römer tekende, wordt beslist een opzienbarende Assisen online-serie.  Protagonisten Frans Maas, Francesca Van Thielen en Kürt Rogiers schitteren in dit spraakmakend proces. Producent Uitgezonderd voegt daar nog een topcast aan toe met Sven De Ridder, Kadèr gurbuz, Peter Bulckaen, Peter Van de Velde, Bob De Moor, Camilia Blereau, Florence Van Laecke, Peter Thyssen, Hilde Van Wezepoel, Heidi De Grauwe en Mira Delbaen.

Praktisch: Tickets voor de Badkuipmoord kosten 15 euro. Inschrijven en info vanaf 1 oktober via www.assisenonline.be