Een bezoek aan het provinciedomein De Palingbeek in Ieper krijgt voortaan een uniek kantje doordat 15 Palingbeekgidsen als Ranger het publiek verrassen met leuke bosproefjes, avontuurlijke opdrachten en lekkere proevertjes uit de natuur.

De 15 Palingbeekgidsen kregen niet enkel een Ranger outfit, maar ook een uitgebreide opleiding om  hun natuurkennis en bushcraft-vaardigheden te combineren en de onzichtbare wereld van dieren en planten in de Palingbeek aan het publiek te laten zien en ervaren. Tijdens een wandeling verrassen ze de bezoekers met leuke bosproefjes, avontuurlijke opdrachten en het proeven en bereiden van lekkers uit de natuur.  Ze spelen daarbij ook in op de interesses van de deelnemers en leren hen o.a. wat eetbaar is en wat giftig is, hoe de communicatie tussen de bomen verloopt, welk uitwerpsel van welk dier is, hoe ze vuur en een slaapzakhut kunnen maken,…

Vuur maken

Vijf thema’s
Bij elke rangertocht of -activiteit komen er telkens vijf thema’s aan bod, namelijk: eetbare natuur, dieren en dierensporen, boeiende bomen, thuis in de natuur en vurige natuur. De invulling is telkens anders en hangt af van de Ranger, de periode van het seizoen, de gevolgde route, gebeurtenissen onderweg, de interesse van het publiek, …
De komende jaren zal dit aanbod verder uitgebreid worden met aandacht voor alle leeftijden en soorten doelgroepen. Zo staat een vroegochtend- of een laatavondactiviteit en ook een overnachting als Ranger op de planning.

Ontleden van dieren en dierenresten

Coronaveilig
De Rangeractiviteiten starten in mei. Vanaf dan gaat ook het VIP-arrangement ‘Word Mini-Ranger van de Palingbeek’ en de lente-editie van de ‘rangerpostentocht’ door. Door de coronamaatregelen is het enkel mogelijk in te schrijven per bubbel. Dit kan via de website www.west-vlaanderen.be/rangers. Het VIP-arrangement ‘Word Mini-Ranger van de Palingbeek’ kost 5 euro per gezin. De ‘rangerpostentocht’ kost 5 euro per persoon. Bovendien kan een bubbel of groep steeds een rangertocht boeken.
Praktisch: Provinciedomein De Palingbeek is gelegen aan de Vaartstraat 7 te Ieper-Zillebeke. Info en reservaties: www.west-vlaanderen.be/rangers

foto’s © Provincie West-Vlaanderen

Beleef een unieke ervaring in De Palingbeek

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.