Liefhebbers van adembenemende rollercoasters kunnen vanaf donderdag 1 juli in Plopsaland De Panne terecht voor ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’, de allereerste ‘extreme spinning coaster’ in Europa  en de tweede attractie van dit type wereldwijd.

‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ is niet voor doetjes. Bezoekers worden maar liefst twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van 90km/u en gaan hierbij vijf keer overkop. De karretjes kunnen vrij ronddraaien waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna één kilometer en staat op zijn hoogste punt 35 m boven de grond, wat zorgt voor een uitzonderlijk zicht op het park en de ruime omgeving. Naast de unieke thematische invulling werd een exclusieve soundtrack gecomponeerd die tijdens de volledige rit te horen is, wat de ervaring voor elke bezoeker extra sensationeel maakt.

Trial Runs
Voor de totstandkoming van ‘The Ride to Happiness’ werkte het creatieve team van Tomorrowland samen met de Plopsa Group, om op die manier de unieke sfeer die Tomorrowland typeert te vertalen naar een coaster van wereldniveau. Van 1 tot en met 21 juli kunnen bezoekers de coaster exclusief in preview testen tijdens de zogenaamde Trial Runs. Elke bezoeker die tijdens deze periode een rit maakt, ontvangt bovendien een ‘Certificate of Happiness’ als bewijs dat ze een van de eerste passagiers waren. Vanaf 22 juli opent de attractie vervolgens officieel. De Trial Runs zijn inbegrepen in het toegangsticket zodat een aparte reservatie niet nodig is.

Unieke Tomorrowland sfeer
De gerenommeerde Duitse rollercoasterfabrikant Mack Rides stond in voor het technische design, de engineering en de bouw van de constructie. De thematisering en totaalbeleving namen het creatieve team van Tomorrowland en de Plopsa Group voor hun rekening. Binnen Plopsaland De Panne werd voor deze attractie een aparte zone aangelegd met magische decoratie, een vijver, eetkraampjes en een shop die allen de Tomorrowland-magie uitstralen. De samenwerking tussen Tomorrowland en de Plopsa Group is een eerste stap in een verregaande ambitie om in Europa op lange termijn te investeren in diverse themaparkprojecten. De twee Belgische bedrijven staan wereldwijd aangeschreven voor hun doorgedreven innovatie, creatieve aanpak en zin voor detail, waardoor deze samenwerking op een zeer organische manier tot stand is gekomen. Aan ‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’-coaster hangt een prijskaartje van 17,5 miljoen euro.

Info: www.plopsalanddepanne.be
foto: Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne opent spectaculairste rollercoaster van Europa

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.