Jongeren brengen familiemusical ‘Het Geheim van Te Veel Torens’

Vanaf 25 augustus loopt in de Antwerpse Waagnatie de familiemusical ‘Het Geheim van Te Veel Torens’, een productie van The Musical Academy en Deep Bridge, naar het gelijknamige boek van auteur-regisseur Mark Tijsmans.

‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is een spannende, hilarische musical die het verhaal vertelt van een knotsgekke familie. Het verhaal begint met de oude butler Fidelius die komt spoken in het weeshuis waar de tweeling Willem en Nelle Ter Toren wonen.  Fidelius vertelt aan de tweeling dat zij de erfgenamen zijn van de familie Trop Du Tour.  Enkel Willem en Nelle kunnen de verborgen schat vinden, als zij de raadsels kunnen oplossen die Fidelius hen voorlegt.  Willem en Nelle hebben echter niet veel tijd want de schat moet gevonden worden vooraleer de dertiende en laatste toren valt.  Zoniet blijft de familie voor altijd vervloekt.

Musical Academy
Het is al de tweede keer dat Deep Bridge een boek van Mark Tijsmans omzet in een familiemusical. In 2017 deden ze dat met ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’. Naast het succes en de lovende kritieken lag vooral de unieke ervaring en de vriendschap onder de jongeren aan de basis van de oprichting van The Musical Academy. De voorbije twee jaar vonden daardoor meer dan 600 jongeren vlotjes de weg naar één van de dans- en musicalopleidingen van de Musical Academy. Het unieke aan ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ is dat de 30 jongeren afwisselend spelen in twee groepen. Wie niet op het podium staat, zorgt voor en na de voorstelling mee voor een unieke sfeer. De cast wordt verder aangevuld met drie professionele acteurs. Steve de Schepper vertolkt Fidelius, Aaron De Veene is Catastrophe Trop de Tour en Idalie Samad is barones Silence Trop de Tour. Bjarne Verschueren en Gregory Langen, twee jonge talenten van het Brusselse Conservatorium en de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, versterken de cast.

Praktisch: ‘Het Geheim van Te Veel Torens’ gaat op 25 augustus in première in de Antwerpse Waagnatie. Tickets vanaf 23 euro; familietickets voor 4 personen kosten 89 euro. Tot en met 30 juni zijn er vroegboekkortingen. Info en reservaties via www.deepbridge.be