Zandsculpturenfestival eert FC De Kampioenen

Fans van FC De Kampioenen kunnen tot en met 12 september in Middelkerke hun helden tijdelijk vereeuwigd zien in zandsculpturen.  De organisatoren brengen hierbij een speciale hulde aan Xavier Waterslaeghers die vorig jaar overleed.

Bezoekers aan het Zandsculpturenfestival worden welkom geheten door Marcske Vertongen met zijn onafscheidelijk Bolleke.  Iets verderop geniet Balthazar Boma van een cognac terwijl Doortje en Carmen genieten van een syndicale break.  Een scène die alvast niet mocht ontbreken is de brand in de studio van Radio Hallo. En hoewel kijkers van de sitcom nooit het kasteel van Maurice gezien hebben, kwam dit wel voor in de strip en is het ook in vol ornaat uitgewerkt in zand.  Ook DDT, de Pussycat, het voetbalveld, de kleedkamer met het strategisch bord, de antiekzaak van Costermans,…   ze kregen allemaal een plaatsje.

Hommage aan Xavier Waterslaeghers

Een absolute blikvanger is de hommage aan Xavier Waterslaeghers, de man van de dagschotels, de keeper van de ploeg, de sergeant met de grote dorst en het sjoeke van Carmen die ons jammer genoeg op 17 maart 2020 ontviel en waardoor er ook een einde kwam aan de tv-reeks. Zijn beeld torent hoog uit boven de andere sculpturen en wordt geflankeerd door dat van zijn medespelers die hun gevoelens uitdrukken bij zijn heengaan.  Sluitstuk van het parcours is Café De Kampioen waar elke acteur zijn eigen plaatsje heeft.
Het Zandsculpturenfestival is een absolute aanrader, alleen al om de vele herinneringen uit de tv-reeks en de stripalbums die opgeroepen worden.  De pittige details zorgen voor een grappige noot. Bij de meeste sculpturen staan borden met info en grappige weetjes.

Topcarvers
Het Zandsculpturenfestival FC De Kampioenen omvat een 20-tal scènes op een terrein van ruim 5000 vierkante meter op het strand van Westende.  Deze nieuwe editie kwam tot stand door de samenwerking van drie ervaren spelers uit de eventwereld: Groep 24 dat o.m. de Kampioeneneditie van Monopoly uitbracht en de optredens van Jacques Vermeire verzorgt.  De tweede partner is MB Productions die alle Cirque du Soleil shows in België en de  succesexpo’s Expo Dino World, Star Wars Identities en de Harry Potter Expo promoot.  Peter Monbailleu van Shakalaka! die ook het Zandsculptuurfestival Zeebrugge leidde, is de derde partner.
Voor de realisatie van de sculpturen werd beroep gedaan op WeLoveSand, een team van de allerbeste internationale carvers die actief is over de hele wereld. Hoe een 3D-beeld tot stand komt, kan het publiek volgen in een apart parcours van het Zandsculpturenfestival.

Praktisch: Het Zandsculpturenfestival FC De Kampioenen bevindt zich op het strand ter hoogte van Zeedijk 300 in Westende (Middelkerke). Tickets & info: www.zandsculpturenfestival.com