Van 2 tot 11 september wordt het luxueuze Gare Maritime op de site van Tour & Taxis ingenomen door het 10 dagen durende culinair festival ‘Diners eat!Brussels, drink! Bordeaux’.  Meer dan 40 Brusselse chefs tonen er hun culinaire creativiteit en Les Vins de Bordeaux laat zijn divers gamma bordeauxwijnen ontdekken die passen bij elk gerecht.

Dinners  eat! Brussel, drink! Bordeaux is een exclusief tafelfestival dat het beste van de Brusselse culinaire scene viert. Elk van het 10 dagen durende festival zal een Brussels team, bestaande uit drie chefs, een patissier, een kaasmaker, een mixoloog en een brouwer een origineel 5-gangenmenu serveren.  Zij creëren unieke menu’s bestaande uit een aperitief dat zowel een cocktail als een mocktail, een Brussels bier of een glas Bordeaux wijn zijn. Verder zijn er twee voorgerechten, een hoofdgerecht, een kaasplankje, een dessert en 4 glazen Bordeaux wijn en water.  Op 6 en 7 september wordt een ‘eat! The world’-avond georganiseerd om de smakelijke specialiteiten van de partnerregio’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de schijnwerpers te zetten.

Een glaasje Bordeaux bij een gerecht van Dierendonck
Ook Livinushof kiest voor een passende Bordeaux

Bordeaux, pareltjes om te ontdekken
Les Vins de Bordeaux, de belangrijkste partner van het festival, neemt ook nu weer deel aan deze week van gastronomische ervaringen. Deze editie is opnieuw een gelegenheid om de diversiteit van de bordeauxwijnen te ontdekken. Toegankelijke wijnen die hun terroir en de persoonlijkheid van de makers weerspiegelen. De menu’s zullen vergezeld gaan van moderne, toegankelijke en soms onverwachte bordeauxwijnen. Een mooie kans om de nieuwe rode bordeauxwijnen te ontdekken, fris en fruitig, soms gerijpt in amfora en gemaakt met emblematische of minder bekende druivensoorten. Droge witte wijnen zijn er ook, evenals rosés, zoete witte wijnen en zelfs bubbels met witte en rosé crémants. Al deze wijnen passen uitstekend bij een moderne keuken, met Belgische of meer internationale accenten. Deze leuke pareltjes gunnen je een blik op de opleving van Bordeaux.

Een goed duo: een glas Bordeaux met kaas Van Tricht
Crémant of witte wijn? Zuut laat u de keuze

Praktisch:  Dinners eat! Brussels, drink!Bordeaux is een uniek culinair festival dat van 2 tot 11 september doorgaat in Gare Maritime van Tour & Taxis, ingang via Picardstraat 11,  te 1000 Brussel.  De deuren openen om 18 uur en de dienst begint stipt om 18.30u. Het menu, drank inbegrepen, kost 75 euro. Programma en reservaties via http://eat.brussels
Het festival is aangepast aan de geldende gezondheidsmaatregelen. Om die redenen worden bezoekers gevraagd om een tafel voor twee tot vier personen te reserveren en één of meerdere dagen te reserveren.

Dinners eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX in Gare Maritime

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.