Assisen 3, De Wurgmoord vanaf 5 september in Elckerlyc

Ruim anderhalf jaar na de geplande première gaat ‘Assisen 3, De Wurgmoord’ op 5 september in première in Theater Elckerlyc.  in Antwerpen.

De première van ‘Assisen 3, De Wurgmoord’ was eigenlijk gepland voor 15 maart 2020. Maar toen kwam corona… Wegens de lockdown stelden James Cooke en Bob Jennes van productiehuis Uitgezonderd noodgedwongen de voorstellingen uit tot september 2020.  Wegens de strikte maatregelen bleek algauw dat ook die datum niet haalbaar was, evenmin als de nieuwe vooropgestelde datum van februari 2021.  Een grote zucht van verlichting in de theaterwereld toen de regering eindelijk groen licht gaf voor voorstellingen vanaf september.  De nieuwe speelperiode van ‘Assisen 3, De Wurgmoord’ loopt van 5 tot en met 26 september. Producenten James Cooke en Bob Jennes en de voltallige cast en crew popelen alvast van ongeduld om het theaterpubliek, live te mogen begeesteren met hun pleidooien, getuigenissen en smeekbeden.

Unieke formule
Kaartlegster Rita Celis werd door haar klant Raf De Graeve gewurgd. De beklaagde bekende de feiten en dus bestaat er geen twijfel over de schuldvraag. Maar misschien handelde De Graeve uit onweerstaanbare drang en spelen er verzachtende omstandigheden  waardoor de jury hem nog kan vrijpleiten. Of misschien is er wel zwarte magie in het spel?  Het wordt beslist een extra lastige kluif voor openbaar aanklager Veerle Durieux en advocaat Gilles Colin, die hun privéleven en deze assisenzaak nog moeilijk kunnen scheiden.  ‘Assisen 3, De Wurgmoord’ wordt een voorstelling vol spanning, ontroering en humor.  Wat de voorstellingen van Assisen zo bijzonder maakt is dat het publiek de jury is. Zij bepalen over de schuld of onschuld van de beklaagde. Tijdens de pauze kunnen zij hierover van gedachten wisselen. Het is dus best mogelijk dat de beslissing over schuld of onschuld per dag kunnen verschilt.

De cast
Naast de vaste cast bestaande uit Francesca Vanthielen (Procureur Des Konings Durieux), Kürt Rogiers (Advocaat Colin) en voorzitter Frans Maas, spelen verder ook mee Danni Heylen (slachtoffer Rita Celis), Hans Ligtvoet (beschuldigde Raf De Graeve), Marijn Devalck (getuige Roger Machiels), Sandrine André (getuige Sophie Meulders) en Linda De Ridder (getuige Marcella De Weert)wordt aangevuld.

Praktisch:  ‘Assisen 3, De Wurgmoord is een productie van Uitgezonderd. De regie is in handen van Frank Van Laecke. Peter Römer en Frank Van Laecke schreven de tekst en regie-assistent is Jaak Lema.

Voorstellingen gaan door in Theater Elckerlyc vanaf 5 tot en met 26 september. Info en tickets: www.uitgezonderd.be