Op vrijdag 24 en zaterdag 25 september loopt in de Rivoli Gallery te 1180 Brussel Art&Food@The Bascule. Dit nieuw concept is ontworpen door Odessa vzw die het publiek wil laten kennis maken met hedendaagse kunstgaleries en de Belgische gastronomie.

De Espace Rivoli in La Bascule herbergt in dit architecturaal markante gebouw een 15-tal hedendaagse kunstgalerijen. Daardoor is de Espace Rivoli de grootste concentratie van hedendaagse kunstgalerijen in het Brussels Gewest. Een walhalla voor kunstliefhebbers dus. Dankzij deze rijkdom van kunstgalerijen en op een steenworp van een uitzonderlijke concentratie van gastronomische vakmensen, combineert ‘Art&Food’ het beste uit twee werelden.

Het principe bestaat erin om meerdere pop-up ruimten te openen waar activiteiten zullen plaatsvinden die kunst mixen met gastronomie.  Gastronomische vakmensen zullen hun intrek nemen in de verschillende galerijen om zo een plek te creëren waar ze gezamenlijk activiteiten voor het grote publiek kunnen organiseren en delen. Naast chef-koks die proeverijen aanbieden, stellen hedendaagse kunstgalerijen hun kunstenaars voor, organiseert een school voor schone kunsten of een kookschool kinderworkshops. Koken is een kunst, maar het is ook een impuls naar de anderen, dankzij het plezier van een gedeelde ervaring. 

Organisator Odessa vzw heeft als doel om het Europese culturele erfgoed te ondersteunen en te verspreiden door middel van nationale, regionale en lokale evenementen. Odessa wil meehelpen aan interculturele uitwisselingen door het creëren van evenementen zoals concerten, conferenties, debatten, die een mix zijn van picturaal, muzikaal, culinair en cultureel patrimonium. Speciale aandacht wordt besteed aan de dynamisering en versterking van stadswijken met potentieel. Isabelle Ascot, president van Odessa, liep al lang met dit plan rond en is blij dat ze dit eindelijk kan realiseren. ‘De vzw Odessa die ik in 2018 oprichtte, is niet toevallig vernoemd naar de gelijknamige stad die op het kruispunt van culturen en beschavingen ligt. Met mijn project wilde ik culturele en artistieke ontmoetingen creëren. Toen ik de Rivoli Gallery ontdekte, prikkelde die mijn verwondering en groeide het idee om hedendaagse kunst en gastronomie samen te brengen. Kunst is een integraal onderdeel van mijn DNA. Omdat ik in de buurt woon, ben ik kind aan huis bij de gastronomische vakmensen uit de omgeving, die in heel Brussel bekend zijn’, verduidelijkt ze haar project.

De Rivoli, een ontwerp van architect Victor Demeester

Uniek gebouw
De Rivoli is een uniek gebouw dat aan het einde van de jaren ’70 ontworpen werd door architect Victor Demeester. Aanvankelijk bedoeld als luxeresidentie en winkelcentrum werd het verbouwd tot een groep kunstgalerijen met een internationale uitstraling. Het gebouw valt in de Basculewijk vooral op door de arcades. De schoonheid van de architectuur zal volledig tot haar recht komen als de aan de gang zijnde renovatiewerken zullen voltooid zijn.

Info: https://nl.odessa-asbl.com/art-food-the-bascule

Odessa vzw verenigt Art & Food in kunstgalerij Rivoli

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.