Op de oesterputten van Krijn Verwijs Yerseke B.V. had op 13 september het Kampioenschap Oestersteken plaats. Van de elf aangemelde deelnemers aan deze achtste editie, werd Joost Deurloo uit Bruinisse tot Nederlands Kampioen Oestersteken 2021 uitgeroepen.

Al voor de achtste keer werd dit jaar het Kampioenschap Oestersteken gehouden bij de start van het oesterseizoen in Zeeland. Het kampioenschap dat dit jaar doorging aan de oesterputten van Krijn Verwijs in Yerseke, werd gezamenlijk georganiseerd door Krijn Verwijs, leverancier van Premier schaal- en schelpdieren, en Brasserie de Vluchthaven.

Deelnemers Kampioenschap Oestersteken aan de slag

De elf deelnemers moesten in een zo kort mogelijke tijd 30 stuks platte oesters op correcte wijze weten te openen. De vakkundige jury onder leiding van notaris Robert Zonnevylle uit Zierikzee en bestaande uit Caroline Verwijs van Krijn Verwijs Yerseke B.V., Wouter Kik van restaurant Codium uit Goes en DP Arkenbout van Brasserie de Vluchthaven uit Bruinisse keken nauwlettend toe.  De jury beoordeelde de deelnemers op het openen van de oesters.  De kandidaten konden pluspunten verdienen wanneer de oester volledig geopend en consumptie gereed was. Minpunten werden gegeven als het oestervlees beschadigd was of als er gruis of schilfers achtergebleven waren. Bij een gelijk aantal punten van de deelnemers was de snelste tijd doorslaggevend.

v.l.n.r. winnaar Joost Deurloo, Manuele Kriekaard en Peter Oreel

Joost Deurloo van restaurant Bru 17 uit Bruinisse scoorde het best in de proeven en werd eerste.  Peter Oreel van Dé Zeeuwse Oestermannen werd tweede en de enige vrouwelijke deelneemster Manuele Kriekaard van Aqua Triton werd derde. Na het oestersteken konden de aanwezigen genieten van overheerlijke oesterhapjes.

Joost Deurloo is Nederlands enige Kampioen Oestersteken

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.