Geen Oktoberfeesten in München, wel in Wieze!

Op 15 en 16 oktober gaan in de Oktoberhallen in Wieze de legendarische Wieze Oktoberfeesten door.  Vorig jaar konden de Oktoberfeesten niet doorgaan, maar de organisatie doet er dit jaar alles aan om een onvergetelijke editie neer te zetten.

Vlug boeken!
Het waren Brouwerij De Brabandere, de Oktoberhallen en Radar Events die in 2018, na een pauze van 32 jaar de legendarische Wieze Oktoberfeesten nieuw leven inbliezen.  Het werden twee memorabele, muzikale edities in een unieke en vriendschappelijke sfeer. Dirndls, Lederhosen, Bratwurst, kip aan ’t spit, een zingende Jean-Marie Pfaff en veel Wieze Festbier maakten het succes. En hoewel iedereen in 2020 een derde editie verwachtte, kon die wegens corona niet doorgaan. Na groen licht van alle instanties en in nauwe samenwerking met het lokale gemeentebestuur kunnen de Wieze Oktoberfeesten dit jaar in volle glorie doorgaan op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober.  Wie er dit jaar graag bij wil zijn, moet zich spoeden want door de huidige situatie is de capaciteit wat teruggeschroefd. Daarenboven zijn er heel wat verplaatste tickets wegens de geannuleerde editie 2020.

Wieze-favorieten en speciallekes
Net als bij de vorige edities, pakken de Wieze Oktoberfeesten ook nu weer uit met een gevarieerde en ijzersterke line-up waarin folklore, traditie en pure ambiance elkaar moeiteloos vinden. Met feestbeesten Yves Segers, Johan Veugelers en de ravissante Eveline Cannoot, het meeslepende duo Andrea Schön & Mike Grondy, het sfeervolle en authentieke Oberbayernorkest Van Larum en PartyMeister Der DJ aus den Bergen, serveert de organisatie de regelrechte Wieze-favorieten van de vorige twee edities. Na haar heerlijke passage in 2020 die smaakte als een verrukkelijke koffiekoek mag de lokale bakkersvrouw/zangeres Mayke Vanes natuurlijk ook niet ontbreken.  Verder zijn ook Freddy Wally, DJ Franzke, dansmariekes Die Heidis en Die Alpenhoorns aus Tirol van de partij.

Wieze Festbier
Hét hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten is uiteraard het bier. Brouwerij De Brabandere brouwt voor de Wieze Oktoberfeesten opnieuw hun uniek Festbier met een lager alcoholpercentage van 3,5%  maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze Tripel. Het Wieze Festbier is het enige bier dat op de feesten wordt geschonken.

Praktisch: de Wieze Oktoberfeesten vinden plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober in de Oktoberhallen in Wieze. Dresscode is niet verplicht, maar wordt wel toegejuicht voor een totaalbelevenis.
Tickets vanaf 32,5 euro.  Info: www.wiezeoktoberfeesten.be