Culinair genieten in MSC-gercertificeerd De Heerenkeet

Een uitnodiging voor een dagje Schouwen-Duiveland slaan we niet af. In Kerkwerve schoven we aan in restaurant De Heerenkeet, het eerste MSC-gecertificeerde restaurant van Nederland, waar Richard en Marion Schnijder ons culinair verwenden.

Restaurant De Heerenkeet ligt op de mooiste locatie van Zeeland, vlak aan het Nationaal Park Oosterschelde. Langs het restaurant loopt een wandel- en fietspad, maar dat stoort niet. Vanop het terras heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Binnen worden we hartelijk welkom geheten door Richard en Marion die zowat 25 jaar geleden de zaak overnamen en het uitbouwden tot een goed draaiend visrestaurant. Liefhebbers van vleesgerechten, vegetariërs of vegan hoeven echter niet te vrezen want ook voor hen is er keuze.

Het interieur van De Heerenkeet is gezellig eigentijds. En als je het geluk hebt om een plaatsje aan het venster te krijgen, heb je een prachtig uitzicht op het natuurgebied. Ondertussen verwende Marion ons met een welkomstdrankje, gevolgd door een voorgerecht met oesters, op smaak gebracht met een pipetje appelsap. En na een heerlijk dampende vissoep volgde een bord zeevruchten om af te sluiten met een overheerlijk dessert. Dat onze smaakpapillen meer dan verwend werden, getuigen de foto’s.  De Heerenkeet is beslist een aanrader en we zetten het alvast bovenaan onze bucket list voor een volgend weekendje Zeeland.

Traceerbaar van bron tot bord
Tussen de gerechten door gaf Richard graag uitleg hoe De Heerenkeet MSC-gecertificeerd werd:  ‘Bij renovatiewerken zetten we ook de stap naar duurzame energie. En dan was het nog een kleine stap om die duurzaamheid ook door te trekken naar de gerechten. Alle vis die we aan de gasten serveren is duurzaam gevangen of gekweekt. Wij vinden dit belangrijk om aan de toekomst te denken en dit door te geven aan onze zonen’.  

De vermelding van MSC- en ASC-keurmerk die we vaak zien op verpakkingen, waarborgen de traceerbaarheid van de vis, schaal- en schelpdieren, van de bron tot op het bord.  Die ketentransparantie is niet alleen van belang voor restaurants maar garandeert de consument dat de vis op zijn bord ook echt van een duurzame visserij komt. De Heerenkeet doorliep probleemloos het certificeringsproces dat door DuraCert werd uitgevoerd zodat de zaakvoerders nu fier zijn om zich het eerste gecertificeerde visrestaurant van Nederland te mogen noemen.