Na het succes van de zomercruises in Saoedi-Arabië en de Rode Zee besliste MSC Bellissima om deze cruises te verlengen voor het winterseizoen 21/22.

MSC Bellissima lanceerde deze zomer cruises van 7 nachten met tussenstops in Saoedi-Arabië, Aquaba/Petra in Jordanië en Safaga/Luxor in Egypte.  De cruises in deze regio waren sinds de lancering meteen erg populair zodat MSC Cruises besloot om ze te verlengen in het winterseizoen 2021-2022.
Deze route, gepland voor winter 21/22 is nieuw voor MSC Cruises en uniek in zijn soort. Deze wintercruise biedt lokale en internationale gasten de exclusieve mogelijkheid om Saoedi-Arabië en Egypte over zee te ontdekken, om cultureel rijke bestemmingen en ongerepte stranden te bezoeken en zich onder te dompelen in de zee en de opmerkelijke geschiedenis van de regio.  De MSC Bellissima neemt hierbij de MSC Magnifica over, die aanvankelijk tijdens het winterseizoen in dit gebied was gepositioneerd.

Rijke cruise-evaring
De MSC Bellissima is één van de nieuwste schepen in de MSC Cruisevloot die zijn gasten een rijke en gevarieerde ervaring biedt. Het schip heeft 10 verschillende soorten hutten met comfortabele en innovatieve accommodatie die aan alle behoeften voldoet. De MSC Yacht Club met zijn luxe suites verdeeld over drie dekken biedt privéfaciliteiten en 24-uurs butlerservice. Aan boord zijn meer dan 20 lounges en 12 restaurants waaronder het Franse restaurant L’Atelier Bistrot, het beroemde Amerikaanse Steakhouse Butcher’s Cut en zelfs Kaito Teppanyaki en Kaito Sushi Bar. Het ‘Chocolade & Café’ van de Frnse patissier Jean-Philippe Maury, is volledig gewijd aan desserts en unieke en elegante chocoladecreaties. Voor families werden in samenwerking met LEGO en Chicco, kinderruimtes gecreëerd. Een 80 meter lange LED-koepel met uitzicht op de 96 meter lange mediterrane promenade die is ontworpen als het sociale centrum van het schip met zijn winkels, bars en restaurants.

MSC Belissima©ivan-sarfatti

Werelderfgoed
Vanaf 30 oktober worden cruises van 7 nachten aangeboden aan boord van de MSC Bellissima. Het schip vertrekt vanuit zijn thuishaven Jeddah in Saoedi-Arabië. Deze levendige stad combineert geschiedenis en moderniteit. AlBalad, het oude centrum van Jjeddah, heeft prachtige gebouwen. De oude souk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.  Jeddah staat ook bekend om zijn kustlijn en moderne winkels. Ras Al Abyad heeft de bijnaam van ‘de witte kust’ vanwege zijn ongerepte stranden en de uitzonderlijke landschappen. Yanbu, ‘de duikhoofdstad van Saoedi-Arabië’ is ook  populair vanwege de witte zandstranden en het koraalrif.  

Jeddah©visitsaudi

De kustplaats Al Wajh is omgeven door kristalhelder water en meer dan 100 km ongerepte stranden, was ooit een van de grootste handelshavens van de regio. AL Balad, de verlaten oude stad, heeft een oude Hejazi-architectuur versierd met koraal uit de Rode Zee. Tegenwoordig is het een kustpassage naar AjUla met de archeologische vindplaats Hegra, één van de Saoedische culturele juweeltjes bovenaan de UNESCO-werelderfgoedlijst van het land. De meer dan 110 graven uitgehouwen uit gigantische  rotsformaties dateren uit het eerste millennium voor Christus.
De stad Safaga lift zeer dicht bij Luxor, een onvergetelijke bestemming met de tempels van Luxor en Karnak, evenals de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen.
Info en boekingen: https://www.msccruises.be/nl

coverfoto ©ivan- sarfatti

MSC Bellissima biedt unieke wintercruises

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.