Restaurant Noma uit Kopenhagen werd in Antwerpen uitgeroepen tot nummer 1 op de lijst van The World’s 50 Best Restaurantss, gesponsord door S.  Pellegrino & Acqua Panna. Hof van Cleve, het enige Belgische restaurant op die lijst,  steeg van plaats 43 naar 37.

Noma, gerund door René Redzepi eindigde in 2019 op de tweede plaats en werd toen aangekondigd als Highest New Entry. In  2010, 2011, 2012 en 2014 stond Noma ook al bovenaan de lijst. Een nieuwe regel stelt nu echter dat winnaars uit het verleden niet langer een plaats op de 50 Best-lijst kunnen bemachtigen. Door de tijdelijke sluiting en verhuizing en de heropstart in 2018 kwam de nieuwe versie van Noma -soms ook Noma 2.0 genoemd- wel degelijk in aanmerking.  Restaurant Geranium uit Kopenhagen dat dit jaar op de tweede plaats staat, is dus een mogelijke topfavoriet voor volgend jaar. Asador Etxebarri uit het Spaanse Atxondo staat op nummer drie. Het enige Belgische restaurant op die lijst, Hof van Cleve van Peter Goossens uit Kruisem,  steeg maar liefst 7 plaatsen en staat nu op plaats 36.
René Redzepi van Noma viel twee keer in de prijzen want naast nummer een  voor The World’s Best Restaurant 2021 werd Noma ook uitgeroepen tot The Best Restaurant in Europe 2021.

Noma’s award is een bewijs van de feilloze focus van chef-kok Redzepi en zijn team op unieke seizoensgebonden ingrediënten. Hun menu is strikt seizoensgebonden: zeevruchten in de winter, groenten in de zomer en wild en bos in de herfst. Alle ingrediënten worden lokaal ingeslagen en op creatieve, complexe manieren op het bord tot leven gebracht. 

De volledige lijst van The World’s 50 Best Restaurants  staat op: https://www.theworlds50best.com

Noma uitgeroepen tot beste restaurant 2021

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.