Beleef ‘Kerstmagie’ in 10 Belgische kastelen

Van 4 tot en met 26 december kan je met ‘Kerstmagie’ een unieke kerstsfeer beleven in het magisch decor van 8 Vlaamse en 2 Waalse kastelen. Bezoekers komen er terecht in een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht met fantastische lichteffecten en prachtige muziek. Een absolute aanrader voor een gezellige familieuitstap.

Na de succesvolle editie van ‘Kerstmagie’ in 2019 organiseert Historalia, het productiehuis van prins Simon de Merode, dit jaar het betoverende kerstspektakel in 8 kastelen in Vlaanderen en 2 in Wallonië. In de provincie Antwerpen openen het Kasteel van Cleydael in Aartselaar, Kasteel d’Ursel in Hingene en Kasteel de Merode in Westerlo. In Limburg neemt het Kasteel van Duras in Sint-Truiden deel. In  Oost-Vlaanderen is Kerstmagie te beleven in het Slot van Laarne. In West-Vlaanderen openen het Kasteel du Parc in Vlamertinge en het Kasteel van Wijnendale in Torhout. In Vlaams-Brabant zet het Kasteel van Huldenberg in Overijse zijn deuren open. Voor het eerst steekt ‘Kerstmagie’ ook de taalgrens over met een Franstalige versie in Corroy-le-Château in Gembloux (Namen) en in Château de Louvignies in Soignies (Henegouwen). Op elk van deze locaties worden de kastelen omgetoverd tot oogverblindende kerstpaleizen met een spannende zoektocht.

het Slot van Laarne

Spannend verhaal
‘Kerstmagie’ is een magische en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin. De kastelen zijn in de ban van ‘De Nacht van de Twinkelings’, een gloednieuw, meeslepend en hartverwarmend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens. Het is middernacht. De elfen en de kerstman slapen heel zacht. De Twinkelings, 6 zingende elfjes, zorgen voor hemelse gezangen onder de gewelven. Tot plots hun gezangen stoppen. Meteen rijzen er heel wat vragen.  Zijn de elfjes gevangen genomen  en zijn ze hun lieve zangstemmen kwijt? En wie is de dader? Wat is het motief? Wat staat er precies in die geheime brief? Tijdens de interactieve wandeling krijgen de bezoekers heel wat tips om het Twinkelings-mysterie op te lossen.  Maar geen paniek! Doorheen de kasteelkamers, vol kerstsfeer en mystiek, helpt ook de sprekende klok je op weg. Tijdens de zoektocht komen de kastelen tot leven en is het volop genieten van de fantastische lichteffecten, de prachtige muziek en het unieke historisch erfgoed.

Kasteel van Duras in Sint-Truiden

Veilig concept
‘Kerstmagie’ verloopt in een zeer veilige omgeving met een ‘one way systeem’. Per kwartier beginnen er maximum 20 personen aan hun tocht doorheen het kasteel. Gedurende dat kwartier mogen de toeschouwers druppelsgewijs in groepjes van maximum 10 personen en op sociale afstand, het kasteel betreden. Een tour duurt ongeveer 50 minuten. Er zijn meerdere trappen te nemen waardoor de tour niet geschikt is voor rolstoelgebruikers en buggy’s.

Praktisch: tickets voor ‘Kerstmagie’ kosten 15,95 euro p.p.; kinderen tot 5 jaar gratis. Tickets en info via www.kerstmagie.be