Van 25 februari tot 30 juni 2022 wordt Paleis 2 van Brussels Expo aan de Heizel gevuld met de wonderlijke wereld van ‘Antoine de Saint Exupéry. De Kleine Prins tussen de Mensen’. De expo dompelt het publiek onder in het poëtische universum van de auteur en zijn beroemde personage.

‘De Kleine Prins’, we moesten het lezen op school en al meteen bleek dat het boek door zijn gelaagdheid helemaal geen kinderboek is, maar heel veel diepzinnige gedachten bevat. Naar aanleiding van de 75e verjaardag van de verschijning van het boek in Frankrijk, creëerde Tempora in partnerschap met de Stichting Antoine de Saint Exupéry de tentoonstelling. Na de voorstelling in Lyon komt de tentoonstelling begin 2022 naar Paleis 2 van Brussels Expo. De expo ‘Antoine de Saint Exupéry. De Kleine Prins tussen de Mensen’ neemt de bezoekers mee in de wondere wereld van de veelzijdige Franse auteur, reporter, pionier in de luchtvaart, verzetsschrijver tijdens de Tweede Wereldoorlog,….  De stem van Marie de Saint Exupéry, moeder van Antoine, begeleidt de bezoeker doorheen het volledige parcours.

Vier werelden
De tentoonstelling ‘Antoine de Saint Exupéry. De Kleine Prins tussen de Mensen’ beslaat 1500m². De stem van Marie de Saint Exupéry, moeder van Antoine, begeleidt de bezoeker doorheen het volledige parcours dat uit vier delen bestaat. In het eerste deel creëert kunstenaar Arnaud Nazare-Aga  de wondere wereld van de Kleine Prins door sculpturen die zweven in de nacht van de ruimte.  Zo beleeft de bezoeker het verhaal van deze kleine man die van een verre planeet komt om over onszelf te vertellen zoals zijn liefde voor zonsondergangen, de baobabs die zijn planeet bedriegen, de vos die hij moet temmen, de schapen die hij moet tekenen en vooral zijn roos…
‘Het fascinerende leven van Antoine de Saint Exupéry’ toont de veelzijdige, Franse auteur die naast reporter ook pionier in de luchtvaart was, verzetsschrijver tijdens de Tweede Wereldoorlog, … Het is de eerste keer dat zoveel persoonlijke voorwerpen, foto’s, manuscripten en tekening zijn samengebracht om het leven van de auteur te vertellen. Replica’s van vliegtuigen staan naast filmvertoningen, audiovisuele montages, getuigenissen van de schrijver, zijn familie en vrienden, … tot zijn mysterieuze verdwijning boven de Middellandse Zee, op een dag in juli 1944.

In ‘De een (en) de ander’ komen de wereld van de auteur en de Kleine Prins samen in een grandioze meeslepende ruimte waar de bezoeker een verstoppertje speelt tussen de auteur en zijn beroemde personage tot het punt dat het echte leven van de een versmelt met de gedroomde wereld van de ander. Het bezoek aan de tentoonstelling eindigt met een interactieve workshop waarbij de bezoeker geconfronteerd wordt met situaties die voorkomen in het leven en werk van de auteur. 

Praktisch: De reizende tentoonstelling ‘Antoine de Saint Exupéry. De Kleine Prins tussen de Mensen’ in Paleis 2 van Brussels Expo aan de Heizel vindt plaats van 25 februari tot 30 juni 2022. Kinderen die de expo bezoeken, ontvangen een speciaal voor hen ontworpen spelboekje.

Info en reservaties: www.expo-petitprince.com

‘De Kleine Prins tussen de Mensen’ komt naar Paleis 2

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.