Nutsweekend in Bastogne gaat coronaproof!

Tijdens het weekend van 10, 11 en 12 december gaat in Bastogne het Nutsweekend, de herdenking van het Ardennenoffensief. Wegens de nieuwe coronamaatregelen, hebben  de organisatoren het programma licht gewijzigd zodat alle activiteiten volledig coronaproof kunnen verlopen.

Fans van Band of Brothers zullen wellicht ontgoocheld zijn want door de strengere coronamaatregelen kunnen de acteurs niet naar Bastogne komen om te signeren. Daardoor heeft het Bastogne War Museum voor enkele aanpassingen gezorgd. 

Het Nutsweekend start op vrijdag 10 december met de opening van twee nieuwe tentoonstellingen.  ‘Eastory door hun ogen’ ontstond in samenwerking met Liberation Route Europe. De tweede tentoonstelling is ‘Bellor. Wie is de man achter de tekenfilm Nuts!’.

Op zaterdag 11 december is er een reconstructie en tentoonstelling van militaire voertuigen, een beurs voor boeken en historische documenten en een signeersessie van de auteurs van de Slag om de Ardennen.

Zondag 12 december is er een signeersessie door Vince Speranza, de 96-jarige veteraan van de 101e Airborne Divisie. Verder is er ook de reconstructie en tentoonstelling van militaire voertuigen en zijn er demonstraties van oorlogsspellen.  Er is ook een signeersessie van de auteurs van de ‘Mook’ en van Philippe Jarbinet, auteur van de strip ‘Airborne 44’.

Het Bastogne War Museum is gedurende het Nutsweekend op vrijdag10, zaterdag 11 en zondag 12 december toegankelijk van 9.30u tot 18u met een laatste toegang om 16 uur. Info en reservatie via www.bastognewarmuseum.be

Belangrijk! Het Covid Safe Ticket en mondmasker is verplicht.