Geniet van Winter Time en het noorderlicht in Pairi Daiza

Tot en met 9 januari baadt Pairi Daiza in een feeërieke sfeer met een uniek verlichte Jardin des Mondes en lichtshows op de gevels van de iconische gebouwen van het park. Dé primeur is echter het noorderlicht dat schijnt in de nieuwe koepelzaal samen met de grootste drijvende schaatsbaan van Europa.

Meer lichtjes dan ooit
Pairi Daiza is in deze tijd van het jaar een droomlocatie  met de vele wandelpaadjes, de eeuwenoude bomen, het eigen station met een werkplaats voor de stoomtrein, de historische gebouwen, de gebedshuizen en de culturele pareltjes. Tijdens Winter Time heerst er een feeërieke sfeer want de 75 hectare grote Jardin des Mondes is versierd met tienduizenden lichtjes waardoor Pairi Daiza het meest verlichte domein van België is.  Winter Time bij Pairi Daiza betekent ook monumentale verrassingen, waaronder vele levensgrote lichtgevende dieren zoals de reuzenpanda, de olifanten en giraffen. En ook de muzikale poppentheaters in de grote sneeuwbollen keren terug. Kortom, het park is omgetoverd in een perfecte omgeving voor de Kerstman die er van 18 tot 24 december resideert.

Drijvende schaatspiste
Winter Time in Pairi Daiza is ook het gedroomde decor om te schaatsen. De drijvende XXL-ijspiste van 1500 m² naast het Russisch paleis biedt plaats aan maximaal 500 bezoekers. In tegenstelling tot een traditionele ijspiste heeft de piste in Pairi Daiza geen permanente toevoer van water en elektriciteit nodig. Het bouwwerk is immers gemaakt van 100% recycleerbare materialen

Het Noorderlicht
Niets spreekt in deze periode van het jaar meer tot de verbeelding dan het magische Noorderlicht. Liefhebbers hoeven daarvoor echter geen reis naar het hoge Noorden te boeken. Pairi Daiza geeft deze periode als grote primeur dat de beozekers in de grote koepelzaal naast de boeddhistische tempel kunnen genieten van het 360°-lichtfenomeen van het Noorderlicht. Vanaf 18 december worden ook lichtshows geprojecteerd op drie van de bekendste gebouwen van het park. De kleuren en de beelden zullen zeker de eetlust van fijnproevers opwekken. Feestelijke seizoensgerechten zoals zalm, raclette en glühwein zullen verkrijgbaar zijn in de grote, pas gebouwde en magisch verlichte Dome. Er komt ook een tijdelijke uitgave van het huisgemaakte donkere kerstbier X’Mas dat gebrouwen wordt in de brouwerij van Pairi Daiza en zeer gegeerd is door zijn subtiele toetsen van kruiden, gember, kaneel en chocolade.

Blijven genieten
Met  meer dan 7.000 dieren en vele overdekte gebieden is Pairi Daiza een park waarvan je in alle seizoenen kan genieten.  Dankzij de 100 accomodaties wordt een verblijf in Pairi Daiza een unieke belevenis.  Met een beetje geluk, lukt het om in de eindejaarsperiode nog een verblijf te boeken en zo een onvergetelijk verblijf te beleven, neus aan neus met walrussen, ijsberen, pinguïns, Siberische tijgers, zwarte beren, damherten, bruine beren, wolven of Stellerzeeleeuwen.  En mocht het in de eindejaarsperiode volboekt zijn dan lukt het zeker in 2022.

Praktisch: info en tickets via pairidaiza.eu; voor verblijven via resort.pairidaiza.eu