Oesters die vanzelf open gaan, de max!

Oesters en feesten, ze horen samen. Maar o wee degene die de oesters moet openen. Carrefour lost alvast dit probleem op door voor de feestperiode uit te pakken met voorgeopende eetklare Zeeuwse oesters die daarenboven tien dagen vers blijven.

Het vooropenen van de oesters gebeurt door middel van een persproces onder hoge druk. Dit proces duurt ongeveer één tot twee minuten. De uitdaging bestaat erin om de oesters te openen zonder ze hierbij te beschadigen. De oesters worden vervolgens stevig gesloten door sterke elastiek die elke schelphelft bijeen houdt. De consument hoeft alleen het elastiekje door te knippen of te verwijderen en kan onmiddellijk genieten van deze heerlijke Zeeuwse lekkernij. Zolang het elastiekje omheen de schelp zit, is de oester ongeveer tien dagen lang houdbaar. Dat is even lang als een ongeopende oester  Het assortiment oesters dat tijdens de feestdagen bij Carrefour verkrijgbaar is, bestaat uit 21 referenties gaande van holle en platte oesters met als herkomst Frankrijk, Nederland of Ierland. Speciaal voor Kerstmis zijn er promotieprijzen voor oesters.

Ook verse vis in de kijker
Carrefour is niet enkel dé visspecialist onder de supermarkten. Naast referenties uit een duurzaam visbestand biedt de retailer ook een tiental producten van haar eigen Kwaliteitsketen Carrefour (KKC) aan zoals mosselen, oesters, Ardense forel, zeebaars, zalm, goudbrasem en garnalen van Madagascar.
Carrefour is de enige detailhandelaar die fysiek aanwezig is op de vismarkten van Zeebrugge en Oostende. Daardoor kunnen zij de beste producten uitkiezen die ook supervers zijn omdat ze de volgende dag al in de winkel liggen. Met haar 40 hypermarkten met een toonbank verse vis, is Carrefour de grootste aanbieder van vis in België.

Info: carrefour.be