Unieke Valentijnverblijven in de Sarthe

De Sarthe is bekend om zijn gevarieerde landschappen.  En of je nu een luxe suite in de stad Le Mans boekt of een voormalige pastorie op het platteland, telkens zal je versteld staan van de gevarieerde natuur.

La Groirie in Le Mans is een uitzonderlijke plek met een kasteel uit de 18e eeuw dat sinds kort een 4*-charmehotel is. Het kasteel verleidt door zijn park dat harmonieus is aangelegd tussen bossen, weiden, kanalen en vijver en door de schoonheid van de bomen.  Maar het is ook aantrekkelijk door de 13 luxe of superieure kamers, stuk voor stuk uitgerust met edele materialen en karaktervolle meubels die een unieke en verfijnde sfeer creëren.  Het hotel biedt verschillende activiteiten aan, waaronder een bezoek aan het kasteel maar ook massages en fietstochten. Domaine de la Groirie stelt een speciaal weekend arrangement voor met een overnachting, ontbijt en een uitzonderlijke muzikale avond.

Info: https://www.lagroirie.com/fr

Bruisend Nantes

Nantes wordt ook wel de stad van de hertogen genoemd. Op minder dan 5 uur sporen met de TGV vanuit Brussel, kunnen bezoekers genieten van veel leuke adresjes in Nantes.

De Kervégan is een prachtig driekamer appartement op amper 10 minuten lopen van het Château des ducs de Bretagne  en op 200 meter van de place du Commerce.  Met een oppervlakte van 60 m² is het zeer comfortabel voor een cocooning weekend met twee.  Van 5 februari tot 9 april is de parfumrondleiding een originele manier om Nantes te ontdekken via de aroma’s die u inademt. Tijdens de zomer van 2021 werden door Voyages à Nantes drie gerenommeerde parfumeur uitgenodigd om de stad Nantes in een parfum te interpreteren. De inwoners van Nantes kozen voor de creatie van Bertrand Duchaufour, een mix van industriële geuren en delicatessen.

Praktisch: de Loirestreek is vanuit Brussel bereikbaar met de trein. Brussel – Le Mans direct in 3u26; Brussel – Nantes direct in 4u50. Met de auto ben je algauw 7 u onderweg en met het vliegtuig duurt de tocht 1u 30.

Info: www.atlantische-loirestreek.com