Walter Damen en Bieke Ilegems debuteren in Assisen IV

Op 18 juni gaat het interactieve ‘Assisen IV- De Sterrenmoord’ van productiehuis Uitgezonderd in Theater Elckerlyc in première.  Verrassing alom toen producenten Bob Jennes en James Cooke van Theater Uitgezonderd bij de castvoorstelling in de culinaire hotspot Botanic ook Bieke Ilegems en meester Walter Damen aankondigden.

Topcast

Na de bekendmaking dat Francesca Vanthielen en Kürt Rogiers niet meer zouden te zien zijn in Assisen IV, was het even speculeren wie dit gouden duo zou vervangen.  Toen Bieke Ilegems en Walter Damen met de andere castleden verschenen was de verrassing dan ook groot.
Actrice en presentatrice Bieke Ilegems  vertolkt de rol van advocaat en mag in dit interactieve assisenproces elke voorstelling in de clinch gaan met meester Walter Damen die in de huid kruipt van de procureur des konings.  Acteur Frans Maas neemt zoals steeds de rol van de voorzitter van het hof op zich. Deze keer moet hij de orde zien te bewaren tijdens de ondervragingen van de getuigen Veerle Malschaert, Kom Van Oncen en Manou Kersting. Op de beklaagdenbank zetelt acteur Audenaert als de sterrenchef die beschuldigd wordt van de moord op een culinair journalist, vertolk door Peter Thyssen.  Regisseur Jaak Lema staat ten volle 100% achter deze 8-koppige cast. Met een doorwinterde topadvocaat als Walter Damen, een multitalent als Bieke Ilegems, de pittige en sterke topactrices Kim Van Oncen en Veerle Malschaert  en de ervaren theaterrotten als Peter Thyssen, Frans Maas, Manou Kersting en Tom Audenaert wordt Assisen IV –  De Sterrenmoord een spannende voorstelling.

Moord met een ster
Dat de castvoorstelling plaats vond in de culinaire hotspot Botanic van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens was een knipoog naar het verhaal van Assisen IV dat handelt over de moord op een culinaire journalist.
De bekendmaking van deze twee nieuwe protagonisten zorgde dan ook voor een verrassende onthulling in de culinaire hotspot Botanic van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. Een mooie knipoog naar de assisenzaak over een moord op een culinaire journalist.
Hubert Van Parijs, een invloedrijk culinair journalist, wordt in zijn huis dood aangetroffen. Aanvankelijk denkt men dat het een natuurlijke dood is, maar sectie wijst naar vergiftiging. Het onderzoek leidt naar chef Lucien Valcke van het sterrenrestaurant Chez Lulu.  Kort voor zijn dood plaatste Hubert een recensie in de krant waarin hij het restaurant een magere zes toebedeelde en het betitelde als ‘ster-onwaardig’. Dit krantenartikel kan nefast zijn voor de chef en zijn restaurant. En misschien is dit ook wel het motief van de moord?
Volgens het concept van Assisen zal het publiek ook deze keer weer optreden als volksjury en beslissen over schuld of onschuld. Het wordt alvast een meeslepende theateravond.

Praktisch: Assisen IV – De Sterrenmoord in Theater Elckerlyc gaat vanaf 17 juni tot en met 3 juli. Tickets en info: uitgezonderd.be