Don Papa Rum, het ideale vaderdaggeschenk

Don Papa Rum, de premium single island rum, heeft voor Vaderdag 2022 twee limited edition ‘Secrets of Sugarlandia’ canisters gecreëerd.  De ene canister bevat de 7 jaar oude blend van Don Papa Rum en de tweede is met Don Papa Rum Baroko.  De canister ‘Secrets of Sugarlandia’ is een betoverend tropisch visueel hoogstandje, waarin de rijke, welderige flora en fauna van het eiland en enkele van de ernstig bedreigde diersoorten zijn opgenomen.

Rum is aan een opmars toe.  Don Papa Rum is de eerste premium single island rum van het Filipijnse eiland Negros Occidental, lokaal bekend als Sugarlandia.  Don Papa is geïnspireerd door de legendarische Papa Isio, de revolutionaire held en sjaman van het eiland en belichaamt de geest die leeft op Sugarlandia.  Don Papa wordt gedistilleerd van de beste rietsuiker ter wereld en rijpt daarna gedurende 7 jaar aan de voet van de Kanlaon berg  in Amerikaanse eiken vaten van ex-Bourbon en ex-Rioja.  Met citrusschillen, mango en geroosterde hazelnoten in de neus, is de resulterende blend een genot met krachtige fruitsmaken, vanillecrème en donkere toffee in de mond. Don Papa Rum leent zich uitstekend voor de bereiding van cocktails.

Naast de canister met de 7 jaar oude blend is er ook de canister  Don Papa Rum Baroko blend, bekend voor zijn rijke, zachte afwerking en smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.  De canister ‘Secrets of Sugarlandia’ die vanaf juni 2022 verkrijgbaar is, is een betoverend tropisch visueel hoogstandje waarin de rijke, weelderige flora en fauna van het eiland en enkele van de bedreigde diersoorten zijn opgenomen.  Beide canisters zijn voorzien van een QR code om meer te weten te komen over de creatieve inspiratie van het merk en de initiatieven die Don Papa opzet om het eiland en zijn dieren te beschermen

Ondersteuning
Een percentage van de verkoop van de canisters gaat naar de ondersteuning van de Talarak Foundation die zich richt op het behoud en de groei van de bedreigde en inheemse diersoorten van Negros. Daarnaast ondersteunt men ook de Philippine Reef and Rainforest Conservation Foundation die instandhoudings- en duurzaamheidsprogramma’s leidt op het eiland Negros en op verschillende plaatsen in de Filippijnen.

Praktisch: ‘Secrets of Sugarlandia’, verkrijgbaar bij de betere drankenhandel,  zit in flessen van 70 cl, heeft een alcoholpercentage van 40%  en kost 40 euro. Don Papa Rum wordt exclusief door Premium Spirits verkocht en verdeeld in België en Luxemburg. 

Info: premium-spirits.be