Loge 10 Theaterproducties brengt ‘Fientje Beulemans’

In de Rode Zaal van het Fakkeltheater ging de première van ‘Fientje Beulemans’, een Belgische theaterklassieker uit 1910.  Met deze Vlaamse topcast is dit een heerlijk stukje theater!

‘Le Mariage de mademoiselle Beulemans’, is voor mij pure nostalgie.  Ik herinner me dat het destijds -nog in zwart wit- uitgezonden werd op de toenmalige BRT.  Zoveel jaren later heeft dit stuk nog niets aan charme ingeboet.  Een grote verdienste gaat natuurlijk naar de Vlaamse topacteurs als Nathalie Wijnants, Ben Rottiers, Daan Hugaert, Erik Goris, Lulu Aertgeerts, Elias Bosmans, Marijke Hofkens en Dirk Bosschaert.
‘Fientje Beulemans’ is één van de grootste Belgische theaterklassiekers dat geschreven werd in 1910.  Het stuk speelt zich af in Brussel, waar Fientje, de enige dochter van de rijke brouwer Beulemans, wordt uitgehuwelijkt aan Isidoor, de enige zoon van de concurrerende brouwer Meulemeester.  Maar Isidoor heeft een rivaal in de persoon van Albert Delpierre. Deze knappe, jonge Parijzenaar loopt stage bij brouwerij Beulemans en heeft zijn oog laten vallen op Fientje…

‘Fientje Beulemans’ is een subtiele mengeling van romantiek, humor, sentimentaliteit en typische zwans.  De minutenlange staande ovatie en applaus op het einde van de voorstelling bewijst dat dit stuk ook bij het hedendaags publiek nog in de smaak valt.

Praktisch:
Voorstellingen van ‘Fientje Beulemans’ in de Rode Zaal van het Fakkeltheater lopen tot en met 22 mei. Tickets kosten 26 euro en kunnen besteld worden via www.loge10.be