Vijf Savenica-kazen winnen awards op The World Cheese Awards

Op The World Cheese Awards die op 2 november doorging in Wales vielen 5 kazen van Savencia Fromage & Dairy in de prijzen.  Op de wedstrijd moesten maar liefst 4.000 verschillende kazen afkomstig uit 40 landen beoordeeld worden.  

De slogan ‘Belgische kazen, ze blijven verbazen’ is voor deze wedstrijd beslist van toepassing.  De Postel Belegen won de Super Gold award, Père Joseph kreeg de Gold award en de Silver award ging naar Postel Jong, Passendale Caractère en Passendale Classic.  Al deze Belgische kazen zijn gemaakt van Belgische melk in de kaasmakerijen die tot de groep Savencia behoren. 

Passendale Classic is een klassieker op de ontbijttafel. Het unieke aan de Passendale Classic is dat de vorm van de kaas je doet denken aan een klassiek Belgisch brood. De natuurlijke verfijning op basis van gepasteuriseerde melk zorgt voor de zachte en smeuïge smaak en de kleine gaatjes maken op hun beurt de textuur erg uniek. Dat heeft de Passendale Classic te danken aan het specifieke proces waarbij de kaas delicaat wordt uitgelekt in een doek. Zijn eetbare korst en zuivel maken deze Belgische kaas op en top authentiek.

Passendale Caractère wordt ook gemaakt met Belgische melk en in België. Het heeft een halfhard kaashart. De kaas omvat alle unieke kenmerken van de Passendale Classic maar wat de Passendale Caractère buitengewoon maakt is de pittige smaak en smeuïge textuur.

Père Joseph Original is een Belgische abdijkaas die wordt bereid volgens een traditioneel recept met Belgische gepasteuriseerde koemelk. De natuurlijke rijping zorgt voor een uitgesproken smaak en een fris aroma. Heerlijk met een sneetje brood, als aperitief of op een kaasschotel.

Postel Abdij Mi-Vieux is een uitzonderlijke abdijkaas die ontstond uit de ontmoeting tussen de broeders van de abdij van Postel en onze meester-kaasmaker. Zijn intense maar fruitige smaak maken hem uniek! Deze Postel kaas won vorig jaar alvast een bronzen medaille op de World Cheese Awards.

Postel Abdij Vieux ontstond uit de ontmoeting tussen de broeders van de abdij van Postel en de meester-kaasmaker van Savencia waardoor een uitzonderlijke kaas geboren werd: POSTEL. De kaas heeft een intense en fruitige smaak, een stevige maar smeltende textuur met enkele rijpingskristallen voor een unieke smaak. 

De Postel Abdij Réserve won afgelopen jaar al een ‘Super Gold’ medaille op de World Cheese Awards en werd bekroond tot ‘Beste Nieuwe Kaas’. Deze kaas wordt gekenmerkt doordat het een extra rijping ondergaat die voor een nog intensere smaak zorgt.

Postel Abdij Jeune heeft een zachtere textuur en nog steeds de fruitige smaak die Postel uniek maakt. De Abbaye de Postel Jeune is de nieuweling in het Abbaye de Postel assortiment want deze werd gelanceerd in september 2022.