Studio 100 brengt Les Misérables opnieuw naar Vlaanderen

In het najaar van 2023 brengt Studio 100 de succesmusical Les Misérables terug naar Vlaanderen.   De voorstelling is Cameron Mackintosh’s eigentijdse versie van Boublil en Schönberg’s  succesmusical Les Misérables.  Met topacteurs zoals Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor wordt Les Misérables beslist weer een zoveelste Studio 100 topproductie.

Het verhaal
De musical Les Misérables is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo uit 1862.  In deze sociale roman beschrijft Hugo de onrust, armoede en oneerlijkheid die hoogtij viert in het Frankrijk van de 19e eeuw.  Hoofdpersoon Jean Valjean is na 19 jaar strafkamp terug vrij.  Hij neemt zich voor om het verleden achter hem te laten en verder als een moreel goed mens te leven.  Zo ontfermt hij zich over de zieke fabrieksarbeidster Fantine en haar dochter Cosette.  Tijdens de Parijse Juni-opstand van 1832 vecht Valjean op de barricades, waar hij oog in oog komt te staan met zijn oude gevangenisopzichter Javert…

Doorbraak
Les Misérables was de eerste grote succesmusical die 25 jaar geleden te zien was in de Antwerpse stadsschouwburg.  Deze epische musical betekende ook de doorbraak van de musical bij het grote publiek.  Voor deze nieuwe productie van Les Misérables gaat Studio 100 een nauwe samenwerking aan met De Graaf & Cornelissen Entertainment en Van Lambaart Entertainment.  Voor de nieuwe productie werd een cast samengesteld met de beste namen uit de lage landen, een combinatie van sterke Nederlandse acteurs, aangevuld met Vlaamse namen.  Zo geeft Nordin De Moor gestalte aan inspecteur Javert, Ianthe Tavernier schittert als Eponine  en Jonas Van Geel speelt de rol van Thénardier, een herbergier met een discutabele reputatie.

Op de persvoorstelling toonde Gert Verhulst zich bijzonder blij en trots dat hij Les Misérables terug naar Vlaanderen kon halen.  ‘ Het is één van mijn favoriete musicals en ik kijk er dan ook bijzonder hard naar uit. Met Jonas Van Geel, Ianthe Tavernier en Nordin De Moor zijn we er in ieder geval in geslaagd om een ijzersterke Vlaamse cast samen te stellen die dit meesterwerk weer tot leven kan wekken’ besluit hij.

Praktisch: Les Misérables is vanaf 15 oktober 2023 te zien in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent. Tickets en info: www.lesmiserables.live

foto’s: Studio100