Tokyo Art City

Staat Tokyo ook bovenaan je bucketlist, maar blijft het voorlopig bij dromen?  Dan moet je beslist dezer dagen naar Viage Digital Art Theatre in Brussel waar je via een immersive experience ondergedompeld wordt in ’s werelds grootste en meest fascinerende grootstad.

Tokyo Art City is een multisensoriële  ervaring rond de Yamanote Line, de drukste stedelijke spoorlijn van Tokyo.  Deze lijn passeert langs de meest emblematische delen van de grootstad over een afstand van 34 km en vervoert dagelijks tot 4,5 miljoen passagiers.  In het hart van een 360° digitale tentoonstelling van meer dan 900m² neemt de trein je mee op sleeptouw in de grootste stad van de wereld. 

De rit leidt langs de torenhoge Shinjuku-wolkenkrabbers tot het wemelend Shibuya-kruispunt, van de veelkleurige brug in Odaiba tot de bruisende straten van Akihabara.  Tokyo Art City neemt je ook mee in de wereld van manga en onomatopea, waar je bewegingen dankzij innovatieve digitale technologieën omgezet worden in creatieve uitingen en je als het ware deel uitmaakt van de expo.  Tot slot stap je in één van de meest mystieke en adembenemende ervaringen in het UENO Park waar kersenbloesemblaadjes om je heen wervelen en waar tot in de kleinste details uitgewerkte Kabuki personages tot leven komen.  Met Tokyo Art City bleef je niet enkel een leuke, interactieve reis, maar proef je ook van de Japanse cultuur en de wereld van manga.

manga

Wereldprimeur
Tokyo Art City werd gecrcreëerd door het internationaal befaamde Japanse Creatieve Bureau NAKED, INC. en wordt in België gepresenteerd door MB Presents.  Tokyo Art City die voor de eerste keer ooit naar Europa komt, biedt een unieke kijk op een van ’s werelds meest fascinerende culturen.

Praktisch:
Tokyo Art City in Viage Digital Art Theatre aan de Anspachlaan 30 te 1000 Brussel is toegankelijk op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 18 uur; tijdens het weekend van 11  tot 18 uur. Tijdens de schoolvakanties van 10 tot 18 uur.  Een bezoek duurt ongeveer 1 uur, waarvan 45 minuten projecties.

Tickets worden best online besteld via tokyo-expo.be.  afhankelijk van de beschikbare plaatsen kan je ook op de dag van je bezoek tickets ter plaatse kopen.