Loge 10 brengt ‘Drie Dozijn Rode Rozen’

70 jaar geleden startte de Vlaamse Televisie met zijn rechtstreekse uitzendingen.  Het hoogtepunt van die uitzending was de opvoering van het toneelstuk ‘Drie Dozijn Rode Rozen’.  Ter gelegenheid van die verjaardag steekt Loge 10 Theaterproducties dit stuk in een nieuw jasje.

Drie Dozijn Rode Rozen is gebaseerd op de tekst van Aldo De Benedetti.  Het publiek maakt kennis met het koppel Marie-  en André.  Zij zijn al jaren getrouwd en het vuur tussen beide is volledig gedoofd.  André werkt te hard en Marie-Louise mist avontuur en romantiek in haar leven.
Op een dag worden drie dozijn rode rozen geleverd samen met een romantisch kaartje van een mysterieuze aanbidder.  Marie-Louise begint weg te dromen van een onbekende minnaar tot groot ongenoegen van André.  Het kaartje was immers bestemd voor iemand anders dan zijn eigen vrouw… De komedie kan beginnen!

Voor deze herwerking is het publiek niet alleen getuige van de dolkomische situatie,  maar krijgt het ook een  spannende en grappige kijk voor en achter de schermen van een mijlpaal in de Vlaamse televisiegeschiedenis.  ‘Drie Dozijn Rode Rozen’ is een dolle komedie vol onverwachte wendingen, misverstanden en kleurrijke personages.

De cast van Drie Dozijn Rode Rozen bestaat uit Daan Hugaert, Marc Stroobants, Andrea Croonenberghs en Ann De Winne. De regie is in handen van Bruno Van Heystraeten.

Praktisch: Drie Dozijn Rode Rozen gaat  vanaf 8 maart in de Rode Zaal van Het Fakkelteather.  Tickets en info: www.loge10.be en www.fakkeltheater.be