Op 8 april gaat Pocahontas, de musical in première in Theater Elckerlyc.  Doordat de productie drie jaar vertraging opliep,  moest producent James Cooke enkele opvallende wissels doorvoeren.

Mooi liefdesverhaal
Het verhaal van Pocahontas kent iedereen door de Disneyfilm.  Theatermaker Backstage Producties maakte er een musicalversie van waardoor Pocahontas nu voor de allereerste keer te zien is in het theater.  Pocahontas vertelt het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Indiaanse prinses en de ontdekkingsreiziger John Smith. Als deze laatste voet aan wal zet in de ‘nieuwe wereld’ raakt hij onmiddellijk in conflict met de lokale indianenstam. Tijdens één van zijn verkenningstochten leert hij Pocahontas kennen. Zij laat hem inzien dat indianen niet zomaar ‘wilden’ zijn en dat de aarde meer is dan iets dat je alleen kan bezitten. Een oorlog tussen de kolonisten en de Indianen is echter onafwendbaar en als John Smith gevangen genomen wordt, zal de liefde meer dan ooit als wapen in de strijd geworpen worden…

Vertraging
De musical Pocahontas stond eigenlijk drie jaar geleden al gepland, maar door Corona konden de voorstellingen niet doorgaan.  Zowel artistiek leider James Cooke als de cast zijn dan ook superblij dat de productie eindelijk kan doorgaan.  Alrs bleek echter dat een aantal wissels moesten doorgevoerd worden.  Zo zal rde nieuwe musical geregisseerd worden door Joris Devooght en Geena Brondeel, voormalig zangeres bij de hitsensatie X-session, neemt de rol van de moeder van Pocahontas op zich.  Ook Brahim kan er wegens een agenda-overlapping niet meer bij zijn.  Gelukkig blijven Silke Mastbooms, Juan Gerlo, Giovianni Kemper, Ivan Penik, Kobe Van Herwegen en Stijn Proestmans wel deel uitmaken van de hoofdcast. Tijl Dauwe zorgde voor het script en Sam Verhoeven voor de muziek

Familiemusical
Pocahontas is een familiemusical met alle gekende ingrediënten: een meeslepend verhaal, magische muziek, indrukwekkende decors, een groots ensemble, veel humor en af en toe een traan.  Kortom een ideale voorstelling voor een gezinsuitstap tijdens de paasvakantie.

Praktisch: Pocahontas, de musical gaat van 8 t.e.m. 16 april door in Theater Elckerlyc, Frankrrijklei 85-87 te Antwerpen en op 13 en 14 mei in Capitole Gent, Graaf van Vlaanderenplein 5 te Gent.

Tickets en info: www.backstage-producties.be 

Backstage Producties geeft startschot voor Pocahontas, de musical

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.