Cirque du Soleil brengt topspektakel naar Knokke

Gisteren ging in Knokke de première van Kurios, ‘Cabinet Of Curiosities’ van Cirque du Soleil.  En zoals verwacht is ook deze show weer een staaltje van halsbrekende acrobatieën, spectaculaire choregrafieën, schitterende muziek, bevreemdende personages en kostuums maar ook met een vleugje poëzie en de nodige humor. Een absolute must see!

Kurios neemt het publiek mee naar het rariteitenkabinet van een Vorser, gevuld met ongewone voorwerpen die hij al reizend verzamelde.  Hij is er van overtuigd dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat.  Zodra de uitvinder erin slaagt om de deur naar die wereld te openen, valt een vrolijke verzameling buitenwereldse personages zijn kabinet binnen.  Excentriekelingen, acrobaten, een jongleur, percussionisten en dansers, zorgen er voor dat alle creaties van de uitvinder één voor één tot leven komen.  In een fusie van acrobatie, tromgeroffel en choreografie creëren ze binnenin het rariteitenkabinet een feestelijke sfeer waarbij vrijheid en charme overheersen.  Superlatieven schieten te kort om deze voorstelling in woorden te vatten.

De voorstelling is een duizelingwekkende ontsnapping aan de werkelijkheid. Kurios is een verbluffend spektakel, dat een feestelijk, op steampunk geïnspireerd universum onthult en waar het onverwachte achter elke hoek schuilt. Sinds de wereldpremière in 2014 in Montréal werd Kurios al meer dan 2.000 keer opgevoerd in 30 steden. Meer dan 4,5 miljoen toeschouwers bewonderden het spektakel. Aan de productie nemen 50 acrobaten, acteurs, muzikanten en zangers uit 17 landen deel.

Praktisch: Kurios van Cirque du Soleil gaat nog tot 27 augustus in Knokke-Heist.  Vanaf 7 september gaan de voorstellingen door in Brussel.  Tickets en info via cirquedusoleil.com