San Degeimbre introduceert BISTЯO

Deze maand opent BISTЯO als nieuwe culinaire hotspot in een vleugel van het gastronomisch restaurant L’AIR DU TEMPS van chef-kok San Degeimbre in Liernu. In deze moderne neo-bistro kunnen gasten authentiek en relaxt proeven van al de inspiratie die de omringende natuur te bieden heeft.

Al meer dan 26 jaar observeert San Degeimbre de veranderingen die het landschap van zijn vak als chef-kok vormgeven en gaven, terwijl hij zijn teams met steeds nieuwe energie begeestert en zijn klanten gelukkig maakt. De wereld verandert, de restaurantsector evolueert, net als de ambities van de vakmensen die er vorm aan geven. Gastronomische codes, eetgewoonten en vrijetijdsbestedingen veranderen in een duizelingwekkend tempo. Binnen die context creëert L’Air du Temps een innovatieve oase in Liernu die BISTЯO gedoopt werd.

BISTЯO neemt zijn intrek in een vleugel van de hedendaagse Haspengouwse hoeve, op dezelfde locatie als het gastronomische restaurant L’AIR DU TEMPS dat voortaan enkel ’s avonds geopend is. BISTЯO vervolledigt het aanbod en verwelkomt de gasten van maandag tot en met vrijdag uitsluitend voor de lunch. Op het menu: een authentieke en bevlogen eetervaring, in een warme sfeer van natuurlijke materialen en kleuren die subtiel verwijzen naar de natuur, met een zweem van vintage accenten.

San Degeimbre en Benjamin Denis

Benjamin Denis
San Degeimbre vertrouwt het fornuis van BISTЯO toe aan Benjamin Denis, een jonge chef-kok uit de streek van Luik. Zijn inspiratie haalt hij uit memorabele familiediners en de magische moestuin van zijn oma.  Zijn culinaire carrière kreeg vorm dankzij bepalende ervaringen bij Le Cor de Chasse en Couvert Couvert. Als medebedenker van het mobiele restaurant Gamin en als vennoot bij Les Coudes sur la Table heeft hij nu al zijn stempel gedrukt op de Belgische gastronomische scène. In Benjamins keuken blijkt zijn talent uit zijn instinctieve en creatieve aanpak, waarbij hij de rijkdom van lokale en seizoensproducten in de kijker zet. Ook buiten de keuken hecht hij veel belang aan dialoog met zijn producenten en cultiveert hij zijn sterke interesse in natuurlijke wijnen. Benjamin belichaamt de epicuristische chef-kok van zijn generatie en brengt zijn knowhow en enthousiasme mee naar het nieuwe project van San Degeimbre.

Metamorfose
De twee locaties, het gastronomische restaurant L’AIR DU TEMPS en BISTЯO, delen gemeenschappelijke waarden. Beide geven de hoofdrol aan de oogst die de moestuin van 5 hectare oplevert, terwijl ze het werk en vakmanschap van de leveranciers die de diversiteit van de Belgische natuur transformeren tot topproducten in de kijker zetten.

De nabijheid van de tuin dompelt de gasten onder in een rustgevende omgeving die ook voelbaar is in wat er op hun bord komt. Het evenwicht tussen beroepsernst en ontspannen genieten kenmerkt deze aanpak, waarbij uitzonderlijke producten worden gecombineerd met vereenvoudigde technieken.  Ondanks hun verschillen delen beide etablissementen dezelfde compromisloze aanpak, grenzeloze passie en onverwoestbare motivatie. Een andere visie op de producten, een verschillende invalshoek en een unieke benadering kenmerken beide restaurants. Door het kader van L’AIR DU TEMPS te herdefiniëren, is San Degeimbre begonnen aan een logische en vooral zinvolle metamorfose.

Info: BISTЯO, 2 Rue de la Croix Monet, 5310 Éghezée is enkel open voor de lunch van maandag tot en met vrijdag.
bistro.airdutemps.be