Sinds 26 april vliegt ‘Amare’, de nieuwste Belgian icon, door het luchtruim.  De nieuwe Airbus A320neo kreeg als wereldprimeur een beschildering met augmented reality die een eerbetoon is aan het wereldberoemde festival Tomorrowland.  Met Amare doet zowel Brussels Airlines als Tomorrowland inspanningen om de Tomorrow-vluchten duurzamer te maken.

Wereldprimeur
Amare is het eerste vliegtuig met een augmented reality beschildering.  Amare is een icoon van Tomorrowland dat symbool staat voor het samenbrengen van mensen en dus het synoniem is voor eenheid. In het Tomorrowland-universum kan de vogel naar verschillende Tomorrowland-werelden reizen via  Paperworld, het magische parallelle spectrum dat verschillende werelden met elkaar verbindt.

Vanuit dit perspectief werd Amare afgebeeld als een magische vogel die door de ‘spectrum of space’  reist en vervaagt richting de staart. Dit maakt het beeld ook dynamischer en moderner, en het legt een grotere nadruk op het hoofd van Amare, dat wereldberoemd is.
Bovendien straalt de nieuwe visualisatie ook een enorme magische kracht uit door energielijnen en deeltjes die in beweging zijn. Dit benadrukt dat Amare een magisch wezen is dat voortdurend in beweging is met als doel mensen bij elkaar te brengen. 

De hele ontwerpfase heeft in totaal 15 maanden geduurd, met veel oog voor detail  zoals de veren van de vogel of het vuurwerk dat overgaat in het logo van Brussels Airlines.  De Tomorrowland-ervaring wordt ook doorgetrokken in het vliegtuig, met een indrukwekkend geluidssysteem en speciale mood lighting.
Amare zal niet enkel festivalgangers naar Tomorrowland brengen maar ook ingezet worden op reguliere commerciële vluchten.  De eerste vlucht van Amare wordt de SN3781 naar Tenerife

Ecologisch
Zowel Brussels Airlines als Tomorrowland zijn zich bewust van hun ecologische impact en nemen al jaren allerlei initiatieven om hun uitstoot te verkleinen. Deze nieuwe Amare is de tweede gloednieuwe Airbus A320neo van Brussels Airlines die in december 2023 in de vloot kwam.  De Airbus A320neo stoot tot 20% minder CO2 uit dan de voorganger en produceert tot 50% minder geluid. Deze nieuwe Amare is dus een tastbaar voorbeeld van hoe beide partners ambiëren om hun voetafdruk te verkleinen.

Daarbovenop zullen alle Global Journey Packages die Brussels Airlines en Tomorrowland samen verkopen voortaan Green Fares zijn, waarmee voor 20% geïnvesteerd wordt in duurzame vliegtuigbrandstoffen (SAF) en voor 80% aan CO2-compensatie wordt gedaan via en investering in kwalitatieve compensatie-initiatieven. Brussels Airlines en Tomorrowland  engageren zich ook om te investeren in de hoeveelheid SAF die nodig is om de CO2-uitstoot te compenseren van alle party flights die uitgevoerd worden.

Belgian Icons
Het idee achter de Belgian Ions is om het beste van België aan de wereld te tonen.  De Belgian Icons zijn over de hele wereld bekend en maken vliegen ook leuker.  De illustere voorgangers van Amare zijn Rackham als eerbetoon aan Kuifje, Magritte, de Trident voor de Rode Duivels, de Trident voor de Red Flames, Aerosmurf en Bruegel de Oude.

Brussels Airlines en Tomorrowland presenteren Amare

Berichtnavigatie


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.