‘The Phantom of the Opera’ komt naar Antwerpen!

Vanaf 6 februari 2025 gaat in Stadschouwburg Antwerpen ‘The Phantom of the Opera’.  De   beroemde musical van Andrew Lloyd Webber beleeft in Antwerpen een nieuwe, adembenemende productie.

The Phantom of the Opera _Andrew Lloyd Webber

The Phantom of the Opera is gebaseerd op de klassieke roman Le Fantôme de L’Opéra van Gaston Leroux.  Het verhaal situeert zich in het prachtige Parijs van de jaren 1930.  Het hoofdpersonage is een muzikaal genie dat alleen bekend staat als ‘The Phantom’ en rondspookt in de diepten van het Parijse operagebouw.  Betoverd door het talent en de schoonheid van de jonge sopraan Christine, maakt de Phantom haar tot zijn protegé en wordt hevig verliefd op haar. Onbewust van Christines liefde voor Raoul, leidt de obsessie van de Phantom tot een dramatische wending waarin jaloezie, waanzin en passie samenkomen.

Christine en Phantom (c)Giulia Marangoni

Nederlands boventiteld
The Phantom of the Opera is de populairste musical ooit van Andrew Lloyd Webber.  De originele productie opende in 1987 in het Londense West End waar de show de voorbije 38 jaar lang onafgebroken speelde.  Hij speelde in totaal voor meer dan 160 miljoen mensen in 46 landen, in 193 steden en in 21 talen.  Bovendien won de musical ruim 70 grote theaterprijzen, waaronder zeven Tony Awards en vier Olivier Awards, inclusief die voor Beste Musical.

Broadway Entertainment Group en MB Presents brengen The Phantom of the Opera in de originele Engelse versie, Nederlads boventiteld,  naar Stadsschouwburg Antwerpen van 6 februari tot 2 maart.  The Phantom of the Opera een topproductie en dit niet enkel door de 100 cast-, crew- en orkestleden, de adembenemende decors, opzienbarende speciale effecten en de meer dan 230 kostuums, maar ook door Webber’s beroemdste en meest ontroerende muziekstukken zoals The Phantom of the Opera, Think of Me en  Music of the Night.
De originele cast recording, met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, is de bestverkochte cast recording aller tijden.

Praktisch: De voorstellingen van The Phantom of the Opera spelen vanaf 6 februari tot 2 maart 2025. Tickets en info: phantomoftheopera.be.