Na Brugge openden Joachim Boudens en Gert De Mangeleer deze week in Antwerpen een tweede vestiging van de à la carte brasserie, Bar Bulot. De nieuwe vestiging huist in de site van ‘Botanic Sanctuary Antwerp’, in het bruisende centrum van Antwerpen.
Gert De Mangeleer en Joachim Boudens lanceerden in de zomer van 2019 met Bar Bulot een gloednieuw project op de allereerste locatie van Hertog Jan én de voormalige thuisbasis van L.E.S.S. aan de Torhoutsesteenweg in Brugge. Bar Bulot was bedoeld als tijdelijk seafoodrestaurant, maar evolueerde tot een volwaardig restaurant met zowel vis- als vleesgerechten. In 2021 werd Bar Bulot door Gault Millau verkozen tot ‘Brasserie van het jaar’ en bekroond met 1* in de Michelingids.
De nieuwe vestiging van Bar Bulot in Antwerpen bevindt zich
in de site van ‘Botanic Sanctuary Antwerp’, een nieuw 5 star superior hotel met
wellness- en meetingfaciliteiten en op
een boogscheut van ‘Hertog Jan at Botanic’.
Net zoals in Brugge, waan je je in Bar Bulot at Botanic in Antwerpen in een
grootstedelijke brasserie. De grote bar vergroot het bruisende, stedelijke
gevoel. De counter seats bieden zicht op de grote open keuken en er is een ruim
en rustig terras. Dankzij de warme, nostalgische brasseriesfeer is Bar Bulot
een plek voor zowel zakelijke besprekingen als voor een weerzien met vrienden,
een tête-à-tête of om te genieten met de familie.
Puur
Bar Bulot at Botanic zal geleid worden door gastvrouw Elske Mostert, voormalig Wine Director van The Breda Group in Amsterdam. De Nederlandse chef Koen Gussenhoven zal aan de Frans-Belgische signatuurgerechten een hedendaagse draai geven, zoals met de lijn gevangen en gebraiseerde kabeljauw met beurre blanc ‘Deluxe’ en ragoût van Bressekip met kalfszwezerik, handgepelde garnalen uit Nieuwpoort en mousselinesaus geserveerd in bladerdeeg. Daarbij schenken ze vooral Franse en Europese wijnen. Of je nu reserveert voor een ingedekte tafel bij kaarslicht of op het terras, in Bar Bulot geniet je altijd van onvervalste brasserieklassiekers. De menukaart van Bar Bulot is puur met zeevruchten en schaaldieren en bereidingen als tomaat garnaal met handgepelde garnalen uit Nieuwpoort, huisgemaakte garnaalkroketten of gesmoorde Zeeuwse paling met groene kruiden. Die visgerechten worden aangevuld met vlezige klassiekers zoals een handgesneden steak tartaar van de bavette van West-Vlaams Rood Rund, gegrilde kalfsniertjes met graantjesmosterd en dragon, … Uit de hapjes, voor- en hoofdgerechten, sidedishes en desserts kan elke gast zijn of haar menu samenstellen. En naar gewoonte serveert het Hertog Jan-team superieure kwaliteit, met een hoge afwerkingsgraad en met oog voor detail.
Praktisch: Bar Bulot at Botanic aan de Lange Gasthuisstraat 41 te Antwerpen is dagelijks open van 12 tot 13.30u en van 19 tot 21 u. Gesloten op zondag en maandag. Reserveren kan via www.barbulot.be
Coverfoto: ©Pieter D’Hoop