Oog in oog met dino’s in Oostende

Tot 9 september loopt in het Kursaal van Oostende de indrukwekkende expo “Dinos Alive”. Blikvanger van de tentoonstelling is de T-Rex die zes meter hoog en dertien meter lang is en 450 kg weegt maar ook de Omeisaurus moet niet onderdoen… 

Dinos Alive is een teletijdmachine die je 140 miljoen jaren terug de tijd in stuurt om je kennis te laten maken met de grootste landdieren die ooit hebben geleefd : de dinosaurussen.  Het enige wat nu nog overblijft van deze kolossen zijn botten.  Dankzij de machtige expo Dinos Alive kan de bezoeker zich ook een beeld vormen hoe deze reuzendieren er in werkelijkheid ook uitzagen.  Uiteraard kent iedereen wel de Tyrannosaurus Rex en de Triceratops maar  “Dinos Alive”  laat bezoekers ook kennis maken met minder bekende soorten zoals de Gastornis en de Ankylosaurus.  Heel indrukwekkend voor kinderen is dat de dino’s ook bewegen en brullen als je in de buurt komt. Elke dino is daarvoor voorzien van een bewegingssensor en heeft ook een eigen elektriciteitskast en een microfoon.

Een huzarenstukje
Het was een hele klus voor het team van het Kursaal van Oostende om de 2000m2 grote tentoonstelling verspreid over vier zalen, op te zetten. De dino’s werden in zeven vrachtwagens naar Oostende gebracht waar vijftien sterke mannen gedurende  negen dagen druk aan de slag waren om de zalen om te toveren tot een oerwoud en de dino’s in elkaar te steken.  De expo “Dinos Alive” is meer dan een tentoonstelling van prehistorische dieren. Bezoekers kunnen ook een video bekijken die meer informatie geeft. Verder zijn er ook twee hoeken waar je een 3-D bril moet opzetten voor een interactieve ervaring. “Dinos Alive” denkt vooral ook aan de jonge bezoekers en reserveerde een hele zaal als kinderhoek waar kinderen in een grote zandbak kunnen graven naar botten van dinosauriërskan,  een loopwedstrijd houden tegen een dino of rondwandelen op de rug van een dino. In de Ridderzaal kan je ook een foto laten nemen van jezelf op de rug van een dinosaurus. Vooraleer de expo te verlaten, kom je langs een leuke merchandising shop waar fans hun geliefde mini exeplaar kunnen aanschaffen.

Praktisch:De expo “Dinos Alive” in het Kursaal van Oostende loopt tot 4 september en is dagelijks toegankelijk  van 10 tot 18 uur. Tickets kosten 12,5 euro voor volwassenen en 9,5  euro voor kinderen onder de 13 jaar. Er bestaat tevens een speciale familiepas voor 41 euro.  Senioren (+65 jaar) en studenten (op vertoon van studentenkaart) betalen 11,50 euro.
Info: www.dinosalive.be