Roel Vanderstukken lanceert eigen gin

Familie-acteur Roel Vanderstukken brengt samen met de Limburgse sterrenchef Giovani Oosters en distillerie De Korhaan een eigen gin op de markt.  Net op tijd om voor de eindejaarsfeesten aan vrienden of familie ginliefhebbers een fles ‘Marie’, Elsa’ of ‘Fons’ cadeau te doen.

Roel Vanderstukken en sterrenchef Giovani Oosters van Vous lé Vous / Smaaksalon delen een gemeenschappelijke liefde voor gastronomie, de goede smaak en streekproducten maar bovenal voor gin. Zowel in de Smaakwinkel als in het restaurant en de brasserie merkt Giovani dat de klanten nog steeds verzot zijn op gin. In samenwerking met distillerie  De Korhaan konden de twee vrienden drie gins met unieke smaken op de markt brengen.  “Voor ons Elsa werken we met koriander, citroenverbena en jeneverbes. Marie is een lieveke door haar subtiel, mooie neus en heerlijke afdronk. We maakten haar met Hasseltse streekproducten; speculaas en hazelnoot. Fons krijgt een mannelijk smaakkarakter door de steranijs, peper, kaneel en koriander” verduidelijkt Roel. Naast de speciale smaken zit elke gin ook in een fles met aangepaste tekening.  Bij een gintasting voor de Familie-collega’s, vrienden en kennissen kregen Marie, Elsa en Fons positieve reacties.

Praktisch: Elsa, Marie en Fons zijn vanaf 13 december te koop en dit voorlopig enkel in restaurant Vous lé Vous, in het Smaaksalon in Hasselt en online via de webwinkel van de Smaakwinkel en van distillerie De Korhaan.