La Granja is beste ‘Belgische B&B’ in Frankrijk

De lezers van de populaire gidsenreeks “Logeren bij Belgen” hebben La Granja van de Gentenaars Patrick Van Hoorebeke en Daniëlla Dhaenens verkozen tot beste Belgische B&B in Frankrijk. In de categorie Zuid-Europa gaat de prijs naar Casa d’Oro van de Italiaanse West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem.

Kinderen welkom!
La Granja is een Spaanse naam maar de uitbaters zijn Belgen en het landschap rondom is op-en-top Frans. Patrick en Daniëlla weten niet waarom de vorige eigenaars een Spaanse naam kozen voor de gerestaureerde boerderij met indrukwekkende duiventoren. Wat ze wel weten, is dat ze het hier in Trentels in het betoverende landschap van Zuidwest-Frankrijk volledig naar hun zin hebben. Daniëlla gaf haar kapperszaak in Drongen op en ook Patrick had na jarenlange dienst bij De Lijn zin in een nieuwe uitdaging. In La Granja, in het landelijke departement Lot-et-Garonne, bieden Patrick en Daniëlla kindvriendelijk logies. Je kunt een verblijf in de B&B-formule kiezen of een van de twee comfortabele vakantiewoningen huren. Die zijn geschikt voor grote gezinnen, want ze hebben vier kamers en een eigen zwembad. Op het glooiende terrein is daarenboven genoeg plaats voor een derde zwembad voor de gasten van de B&B.

 

 

Vaste waarden
Vorig jaar ging de trofee van beste Belgische B&B in Zuid-Europa naar Cortijo Valavero in Spanje en eindigde Casa d’Oro in Italië op de tweede plaats. Dit jaar werd Casa d’Oro tot beste Belgische B&B in Zuid-Europa verkozen en eindigt Cortijo Valavero op de tweede plaats. De West-Vlamingen Jan Vandorpe en Filip Van Branteghem van Casa d’Oro bouwden een dorpshuis in Oro, in Umbrië, om tot een geliefd vakantieadres voor wie van rust en gastronomie wil genieten in een regio waar veel te bezoeken valt.
De gebruikers van bed & breakfast-gidsenreeks Logeren bij Belgen (Uitgeverij Lannoo) beoordeelden in 2016 hun vakantie bij Belgen in het buitenland op basis van criteria als ligging, onthaal, inrichting, keuken en bezienswaardigheden in de omgeving. 2.700 surfers gaven hun mening via de website www.logerenbijbelgen.org.

Top 3

In de top 3 van de beste Belgische logies in Frankrijk staan naast La Granja ook  La Bastide du Lot (Lot-et-Garonne) van Sebastien Nolf en Charlotte Verkinderen uit Ruiselede (West-Vl.) en Maison des Etoiles (Aveyron) van Johan Bastiaens en Astrid Lieben uit Genk. In de top 3 van beste Belgische logies in Zuid-Europa staan Casa d’Oro,  Cortijo Valavero (Andalusië, Spanje) van Jorge Duran Castro en Vanessa Wouters uit Westmalle en Atidos (Regio Valencia, Spanje) van Willy Brouwers en Arie Lengkeek uit Mechelen. De winnaars ontvangen hun trofee op vrijdag 27 januari tijdens het Vakantiesalon van Antwerpen. Meer informatie over Logeren bij Belgen op www.bestchambresdhotes.com of bij stand 2300 in hal 2 van het Vakantiesalon Antwerpen, van 26 tot 30 januari.