Uw bergvakantie begint dit jaar op Vakantiesalon Antwerpen

Van 26 tot 30 januari  vindt in de hallen van Antwerp Expo het Antwerpse Vakantiesalon plaats.  Bekend als Vlaanderens grootste en gezelligste vakantiehappening zet Vakantiesalon Antwerpen dit jaar de bergsport in de kijker.  Daarnaast zijn er ook tal van exposanten die dit jaar iets te vieren hebben…

Een bezoek aan het vakantiesalon is weer hip.  Natuurlijk kan je heel wat informatie inwinnen via het internet maar wie een reis plant,  wil vooral correcte en actuele informatie en die vind je bij professionals.
Bergvakanties blijven populair en dit niet enkel  voor skivakanties.  Tijdens het komende Vakantiesalon van Antwerpen krijgen nieuwe bergbestemmingen en formules extra aandacht: de mooiste en nieuwste bergroutes, unieke logies in de bergen, bijzondere trekkings of luxueuze rondreizen, skivakanties of mountainbiketours.  Liefhebbers kunnen  op het Antwerpse Vakantiesalon  beslist genoeg inspiratie opdoen voor een boeiende bergvakantie.
Doordat vakantiebestemmingen in conflictgebieden gemeden worden,  dagen nieuwe bestemmingen op.   Naast de Balkanlanden die steeds meer toeristen trekken,  worden  ook Afrikaanse landen populairder.   Nog nooit waren zoveel Afrikaanse exposanten op het Antwerpse Vakantiesalon aanwezig als dit jaar en dit zowel voor strandverblijven als voor safari’s, individuele of groepsrondreizen, cruises en avontuurlijke reizen.  Een nieuwkomer voor Afrika is Ethiopië.

2017, een feestjaar
Sommige exposanten hebben dit jaar iets te vieren en daarom bieden zij ook een speciaal programma aan waarover zij op hun stand graag meer informatie geven.   Één van de feestelingen is  Canada dat 150 jaar bestaat.  De stad Montreal viert daarbij dubbel feest want het is precies 375 jaar geleden dat de stad gesticht werd.  Finland viert dit jaar zijn 100e onafhankelijkheidsjaar en  de Deense stad Aarhus  is culturele hoofdstad van Europa.
Luchtvaartmaatschappij  Qantas  viert de 70e verjaardag van de oude Kangoeroe route die Londen met Australië verbindt.
Joker die gespecialiseerd is in avontuurlijke en groepsreizen  bestaat 35 jaar en Asteria Expeditions biedt al 80 jaar unieke rondreizen aan naar o.a. de Zuidpool, Servië en Costa Rica met Nederlandstalige begeleiding.

Win een 2CV
Hôtel Ferme de la Rançonnière in Normandië is een gerenoveerde versterkte herenboerderij die 50 jaar geleden verbouwd werd tot hotel. De huidige Belgische eigenaars maakten er een charmelogies met gastronomisch restaurant van. Het hotel is ideaal gelegen bij de landingsstranden in Normandië. Wie in 2017 in het hotel logeert, maakt kans om een Citroën 2CV te winnen. Wie de stand van het hotel in Hal 2 (Logeren bij Belgen) bezoekt,  maakt nog meer kans om te winnen.

Ladies Day!
Dames mogen Vakantiesalon Antwerpen  gratis bezoeken op maandag 30 januari, op vertoon van hun gratis uitnodiging. Deze uitnodiging is gratis te downloaden op www.vakantiesalon-vlaanderen.com. Opgelet, u heeft dit ticket nodig om gratis toegang te verkrijgen, zonder ticket is de ingang betalend.

Praktisch:
Het Antwerpse Vakantiesalon in Antwerp Expo vindt van 26 tot 30 januar, telkens van 10 tot 18 uur, op 30 januari van 10 tot 16 uur. Tickets kosten 8 euro. Wie online bestelt, betaalt 6 euro.  www.vakantiesalon-vlaanderen.com