“Hotel Kurhaus Bergün” doet de harten sneller slaan

Afgelopen donderdag ook naar “Hotel Römantiek” op VIER gekeken? En tussen de ludieke en hartverwarmende beelden van datende 60-plussers ook genoten van de adembenemende landschappen van het Zwitserse Albuladal en de leuke belevenissen in “Hotel Bergün”? De regio heeft echter zo veel te bieden dat je geen 60 hoeft te zijn om een reis te plannen….

Unieke Jugendstil
Otto-Jan, Sven en Frances trokken naar het Swiss Historic Hotel “Kurhaus Bergün” in het Zwitserse Graubünden om vandaar “Hotel Römantiek”, een datingprogramma voor 60-plussers te presenteren. Voor tv-kijkend Vlaanderen is “Hotel Kurhaus Bergün” een ware ontdekking. Het “Hotel Kurhaus Bergün” werd in 1906, kort na de opening van de Albula spoorweg, als imposant kuuroord gebouwd.  Voorzien van het nieuwste modern comfort voor die tijd, viel het hotel vooral op door zijn bouwstijl en interieur in Jugendstil. In 1949 woedde er een brand en door gebrek aan middelen duurde het tot 2002 eer het gebouw gerestaureerd werd. De originele bouwstijl werd behouden waardoor het hotel nu een uniek voorbeeld is van Art Nouveau in Zwitserland. Het architecturale hoogtepunt van het hotel is de  majestueuze balzaal maar ook de prachtige salons en de originele keuken ademen de grandeur van weleer uit. Om die reden kreeg het hotel in 2012 de titel van “Historic Hotel of the Year”. Momenteel is dit vroeger kuuroord zowel hotel als gezinsvriendelijk aparthotel.

©Hotel Kurhaus Bergün

Unesco erfgoed
Nostalgie en romantiek gaan hand in hand en om de vlinders in de buik aan te wakkeren trekken de presentatoren met de deelnemers ook naar de kabelbaan, de rodelbaan en het avonturenpark in Lenzerheide.  In de Alpenstad Chur kan je gezellig door de straatjes slenteren en ondertussen ook historische gebouwen zoals de kathedraal en het bisschoppelijk paleis bezoeken. Maar er is nog meer want het kanton Graubünden telt  937 bergtoppen, 615 meren en 150 valleien.  En dan is er ook nog de Unesco werelderfgoedlijst waarop zowel de Benedictijner abdij Sankt Johan in Müstair als de Rhätische spoorweg in de Albula en Bernina landschappen en de messcherpe rotswanden van de Sardona Arena staan.

©Schweiz Tourismus By-Line: swiss-image.ch

Treinen, treinen, treinen…
De 130 kilometer lange spoorweg van Albula naar Bernina betekende niet enkel een ontsluiting van de regio maar is ook één van de spectaculairste routes ter wereld met een uniek panoramisch zicht.  Liefhebbers van treinen kunnen ook nog een bezoek brengen aan het treinmuseum in Albula, de modelbaan Preda – Bergün in de openbare bibliotheek of de gegidste wandeling door de Albulatunnel II volgen.

©Schweiz Tourismus By-Line: swiss-image.ch

Wedstrijd: Nog tot eind maart kan je op VIER  elke donderdag om 20 u 35 kijken naar “Hotel Römantiek” en naast de opwindende datings ook genieten van de mooiste beelden van de regio.
Zwitserland Toerisme en Kurhaus Bergün, die aan de reeks meewerkten, lanceren via hun kanaal MySwitzerland.com/hotelromantiek een fotowedstrijd. Deelnemers kunnen hun mooiste foto’s van toen ze verliefd werden op of in Zwitserland uploaden en delen via facebook. De foto met de meeste likes op de Facebookpagina van Zwitserland Toerisme wint een verblijf in Kurhaus Bergün, het hotel waar de tv-reeks werd opgenomen.