Uit met de kids tijdens de krokusvakantie

Studio 100 – Ketnet Musical  Unidamu
Hét hoogtepunt van de krokusvakantie waar het jonge volkje naar uitkijkt, is zeker de musical Unidamu waarvoor Studio 100 en Ketnet opnieuw de handen in elkaar slaan. Het wordt een mysterieus fantasy-verhaal waarin alle muziek uit de gewone wereld verdwijnt naar Unidamu, een wonderlijke plek waar je geweest moet zijn om het te geloven. De kleine Max komt terecht in die wereld en wil de muziek opnieuw naar de gewone wereld krijgen. Maar of hij daarin zal slagen? Na Kadanza en Kadanza Together belooft ook Unidamu een topper te worden. 30.000 bezoekers en een Gouden K voor Beste Ketnetprogramma zijn nu al binnen. Na de première en voorstelling op 1 en 2 maart in Kursaal Oostende zijn er nog voorstellingen op 1 en 2 april in Capitole Gent, op 8 april in Ethias Theater Hasselt en op 22 en 23 april en extra shows op 29 en 30 april in Stadsschouwburg Antwerpen.
Info en tickets:  http://tickets.studio100.be

Zeepbellen in Océade
Tijdens de krokusvakantie wordt Océade ondergedompeld in de carnavalssfeer. Van maandag 27 februari tot en met zondag 5 maart barst de carnavalsgekte  er los en worden er vier keer per dag honderden grote kleurrijke zeepbellen doorheen het waterpretpark geblazen. Een ware uitdaging voor de kleine en grote carnavalisten om de zeepbellen te vangen, te doorprikken of er tussen te dansen. Opzwepende carnavalsmuziek zorgt voor de passende sfeer. Heb je nog niet genoeg aan het zeepbellenplezier, dan kan je je nog steeds wagen op de vele glijbanen – goed voor alles samen 640 meter aan glijplezier.
Info: www.oceade.be.

Carnavalsfeest in Hasselt
De Plopsa-parken maken zich klaar om hun bezoekers een onvergetelijk carnavalsfeest te bezorgen. Plopsa Indoor Hasselt maakt zich op voor een nieuwe editie van het succesvolle Ketnet Jr. Carnaval, dat plaatsvindt tijdens de weekends van 25 & 26 februari en 4 & 5 maart. Kaatje, Kamiel en Viktor zetten het park helemaal op z’n kop met hun knotsgekke fratsen tijdens de Kaatje Festival Show. Na de show dansen alle Ploppertjes in hun favoriete carnavalsoutfit tussen een schitterende confettiregen en kunnen ze zich uitleven op meer dan 25 attracties. Tijdens de weekdagen van de krokusvakantie, van 27 februari tot en met 3 maart, barst het feest helemaal los in Plopsa Indoor Hasselt tijdens Bumba Carnaval onder leiding van de Circusdirecteur. Bezoekers kunnen samen met Bumba, Bumbalu, Nanadu en Kiwi op de foto en genieten van een knotsgekke Bumba Magico Show. Na de show neemt Bumba alle Plopsa-fans mee naar het Dorpsplein voor een feestelijke Bumba Polonaise tussen een kleurrijke confettiregen, de ideale afsluiter van een onvergetelijk carnavalsfeest.

Water- en indoorpret in De Panne
Het indoorpark in Plopsaland De Panne is afzonderlijk open tijdens de volledige krokusvakantie en ontvangt Kabouter Klus die er de boel op stelten zet. Bezoekers genieten er van zijn knotsgekke Carnavalshow in het Plopsa Theater waarin hij al zijn bekendste liedjes zingt en dansjes toont. Bovendien krijgen alle Plopsa-fans de kans om hem in levenden lijve te ontmoeten tijdens dagelijkse meet & greets. Naast het aangepaste carnavalsprogramma kunnen bezoekers ook steeds genieten van maar liefst 10 magische attracties in het indoorpark.
Ook Plopsaqua De Panne maakt zich klaar voor een feestelijk carnavalsfeest. Het park is dit jaar alle dagen open, waardoor men ook in de krokusvakantie naar hartenlust kan genieten van uren waterpret. De adembenemende attracties zoals de wildwaterrivier, het Stormbad en de zes indrukwekkende glijbanen zorgen de hele vakantie lang voor een magische beleving. Combideal: Bij aankoop van een regulier ticket voor Plopsaqua De Panne aan €19,99 geniet men nu van GRATIS toegang op dezelfde dag tot Mayaland Indoor in De Panne t.w.v. €9,99. Voor meer informatie, het volledige programma en voordelige tickets kijk op www.plopsa.be.

Braziliaans carnaval in Aqualibi
Zin om tijdens de krokusvakantie carnaval te vieren zoals in Brazilië, de warme temperaturen inbegrepen? Dan is Aqualibi the place to be. Dansen op de maat van de samba en genieten van een heerlijke cocktail onder een hemel met veelkleurige ballonnen, dat is allemaal mogelijk tijdens carnaval in Aqualibi! Op 24 februari mag je je beste dansbewegingen bovenhalen want dan komen danseressen ’s avonds een choreografie brengen op het ritme van de samba en mag je meedansen.  Tijdens carnaval in Aqualibi kan je ook deelnemen aan een leuke wedstrijd. Vind de letters verstopt in het waterpark en maak er het woord van de dag mee. Zo maak je kans om dagelijks een Aqua Card abonnement ter waarde van €135 euro te winnen. Aqualibi is iedere dag van de krokusvakantie open tot 20 uur. Op 3 maart is er een nocturne tot 22 uur.
Info: www.walibi.com