Plantentuin Meise opent blotevoetenpad

Naar aanleiding van de derde editie van WonderWeekend werd in de Plantentuin Meise een blotevoetenpad aangelegd. Minister van Toerisme Ben Weyts opende deze nieuwe publiekstrekker door het parcours zelf blootsvoets in te wandelen.

Het Verwonder-Je-Voeten-Pad is een wandelpad van 1 km lang dat aangelegd is met natuurlijke materialen zoals modder, water, mos en boomschors.  Bezoekers lopen zonder schoenen ook een stukje door de vijvers van de plantentuin en trotseren ook twee klimbomen. Aan het einde van het parcours staan pompjes waar ze hun modderige voeten weer proper kunnen maken.
Met het blotevoetenpad biedt de Plantentuin aan jong en oud een originele manier om de uitzonderlijke natuur van het domein te beleven.  Met het blotevoetenpad wil zij haar publiekswerking verstevingen en wetenschappelijk onderzoek van wereldklasse toegankelijk maken voor het brede publiek. Het pad is het hele jaar lang vrij toegankelijk voor alle bezoekers van de Plantentuin.

Sprookjesachtig WonderWeekend
Het WonderWeekend is een uniek gezinsfestival waarbij je 24 uur verblijft in het feeëriek decor van de Plantentuin Meise. Na de “Wondergroet” door Koning Achterstevoren wachten tal van leuke activiteiten: een wandeling met alpacca’s, een ontmoeting met hilarische Dodo’s, spelen op een echte hooizolder, racen op gekke fietsen, een levend standbeeld beschilderen, kinderboeken zien tot leven komen,… Eten doe je in het Restaurant Zonder Bestek maar je kan ook genieten van de Wonderbarbecue aan de oever van de vijver. Na het avondeten is er een magische avondshow en als het helemaal donker is, gaan de kampvuren aan en is er een fakkeltocht langs de meest mysterieuze plekjes van de Plantentuin.  Om middernacht kan je door de serres wandelen of van op de allerhoogste toren van het kasteel naar de sterren kijken. Slapen doe je in kartonnen tenten die je vooraf zelf beschilderd hebt. De volgende ochtend ontbijt iedereen samen aan een tafel van wel 300 meter lang. Een muzikale topper sluit het geweldig WonderWeekend af.

Tijdens het WonderWeekend werd ook het gelijknamig boek voorgesteld waarin 101 activiteiten staan om samen te doen.  Het boek van de hand van Sarah Devos met leuke illustraties van Julie Vangeel is een uitgave van Uitgeverij Lannoo.

Tickets voor WonderWeekend 2019 kunnen vanaf december besteld worden.

Info: www.wonderweekend.be