Pascale Naessens kookt met 4 ingrediënten

Met vier ingrediënten een eenvoudig en gezond gerecht op tafel zetten, het kan. Zeker met ‘Nog eenvoudiger’, het nieuwste boek van Pascale Naessens waarin de auteur bewijst dat gezonde gerechten niet ingewikkeld hoeven te zijn.

Gezond koken met amper vier recepten? Geef toe dat dit geen gemakkelijke opdracht is voor de doorsnee huisvrouw. En toch kan dit met de recepten uit het nieuwste boek van Pascale Naessens.  van ‘Nog eenvoudiger’.  De vier ingrediënten slaan op de hoofdingrediënten en niet op de kruiden die je eventueel gebruikt om het gerecht te pimpen. Daarom is het ook alvast handig om niet meteen aan de slag te gaan maar even het boek te doorbladeren en stil te staan bij de laatste pagina’s waar Pascale uitleg geeft over haar manier van koken en eten.  Dan krijg je ook de uitleg wat het verschil is tussen low-carb (koolhydraat-arm), normal carb en high-carb (voornamelijk fastfood en kant-en-klaar gerechten). Zo ziet de lezer ook wat de echte boosdoeners zijn die geschrapt of vervangen kunnen worden door gezonde ingrediënten.  Haar eigen eetgewoonten die ze ook in al haar boeken toepast, omschrijft ze als gematigd koolhydraatarm mediterraan waarbij groenten een belangrijk onderdeel zijn.  Alle groenten kunnen steeds gecombineerd worden met geconcentreerde eiwitten als vis, kaas, vlees, noten, zaden,… en geconcentreerde koolhydraten als witbrood, aardappelen, witte rijst, zoete aardappel, pasta, linzen,….

Eenvoudig

Alle recepten staan op zichzelf en wie een goed gevulde voorraadkast heeft met kruiden, vetten en smaakmakers moet enkel de basisingrediënten in huis halen. De uitvoering van de recepten is niet ingewikkeld. De ingrediënten zijn telkens berekend op basis van twee personen zodat het omrekenen naar het eigen gezin ook gemakkelijk is.

Wat het boek uitermate praktisch maakt is dat de gerechten gerangschikt zijn naar de tijd die nodig is voor de bereiding. Beginnend bij 10 minuten loopt de bereidingstijd op per 5 minuten en dit tot maximum 25 minuten.  Daarna volgen nog enkele recepten die meer bereidingstijd nodig hebben en ook desserts ontbreken niet.

Beslist een meerwaarde voor ‘Nog Eenvoudiger 1’ zijn de foto’s en dit zowel de sfeerfoto’s van Pascalle met haar echtgenoot Paul Jambers als de foto’s van de gerechten, gepresenteerd op de borden van haar eigen servieslijn ‘Pure tableware by Pascale Naessens’.

Praktisch: Nog Eenvoudiger 1 van Pascalle Naessens werd uitgegeven bij Lannoo. Het boek telt 222 pagina’s en kost 25,99 euro